Dėl koronaviruso pandemijos nusikėlus NBA sezono kulminacijai, sutartis su laisvaisiais agentais klubai galės sudaryti tik nuo spalio 15 d.

Nors J. Landale'o kontrakte su „Žalgiriu“ numatyta galimybė išvykti į pajėgiausią planetos lygą, Lietuvos čempionai nenusiteikę laukti, kol įpusės ruduo, ir norėtų dar vasarą išsiaiškinti, ar jų vidurio puolėjas liks ekipoje, ar jam teks ieškoti pamainos.

„Jockas tikrai nori išvykti, labiausiai – į NBA. Bet susiklosčiusi situacija gadina reikalus, mes tiek nenorime laukti. Su jo agentais vyksta atviras pokalbis: nenorime trukdyti žaidėjui, bet nenorime ir šitiek delsti. Stengsimės nesudaryti kliūčių ir rasti visoms pusėms geriausią sprendimą“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Pirmadienį Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog J. Landale'ui rimtai susidomėjo ir pamainos Ante Tomičiui ieškanti „Barcelona“, kurią treniruos buvęs „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Su „Barca“ jokio kontakto neturėjome, čia turbūt dirba agentas“, – lakoniškai pakomentavo P. Motiejūnas.

Anot jo, klubas bando išsaugoti visus likusius žaidėjus, įskaitant gynėją Artūrą Milaknį, kurio sutartis baigė galioti.

„Kol kas jis be kontrakto, norime kad liktų klube. Galvojame, kad naujo trenerio paskyrimas buvo paskutinis argumentas, kurio jis laukė.

Taip pat kalbamės su Thomasu Walkupu ir Nigelu Hayesu, panašu, kad jie grįš ir tęs darbą su mumis“, – pažymėjo „Žalgirio“ vadovas.

Primename, kad antradienį Kauno ekipa pristatė naująjį savo strategą – juo tapo specialistas iš Austrijos Martinas Schilleris. 38-erių specialistas iki šiol dirbo Solt Leik Sičio „Stars“ komandoje, dalyvaujančioje dukterinėje NBA G lygoje.

Be minėtų žaidėjų sutartis kitam sezonui turi Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas, Rokas Jokubaitis, Karolis Lukošiūnas bei naujokai Steve'as Vasturia, Tomas Dimša, Marekas Blaževičius ir oficialiai dar nepristatytas Augustine'as Rubitas.

Su „Žalgiriu“ atsisveikino Edgaras Ulanovas, Zachas LeDay, KC Riversas, Laurynas Birutis, o kartu su Š. Jasikevičiumi į „Barcelona“ ekipą kelsis jo asistentai Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Justinas Grainys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)