Anot žurnalisto Emiliano Carchia, Kauno ekipos vadovai baigė pokalbius su kandidatais į laisvą postą ir apsispręsti turėtų per 24 valandas.

Nepavykus susitarti su Dariumi Maskoliūnu ir Kazio Maksvyčio paleisti nenorėjusiu Permės „Parma“ klubu, „Žalgiris“ trenerio ėmėsi ieškoti užsienyje.

Skelbiama, kad pagrindiniais pretendentais liko Stambulo „Galatasaray“ žaidimui vadovaujantis Ertugrulas Erdoganas ir dukterinėje NBA G lygoje pastaruoju metu dirbęs Martinas Schilleris.

E. Erdoganas prie „Galatasaray“ vairo stovėjo du sezonus. 51-erių turkas iki šiol dirbo tik tėvynėje: dirigavo Ankaros „Turk Telekom“ ir Stambulo BB, o prieš tai ilgus metus dirbo Stambulo „Fenerbahče“ trenerių štabe.

Vasarą iš pastarojo pasitraukus Željko Obradovičiui, E. Erdoganas buvo minimas tarp pretendentų tapti naujuoju ekipos vyriausiuoju treneriu, bet pareigos buvo patikėtos serbui Igoriui Kokoškovui.

Tuo metu M. Schilleris nuo 2017 metų treniravo Solt Leik Sičio „Stars“ ekipą, kurioje žaidžia artimiausias Jutos „Jazz“ rezervas. Šiemet jis buvo išrinktas geriausiu NBA G lygos treneriu.

Prieš persikeldamas kitapus Atlanto 38-erių austras dirbo asistentu tėvynėje ir Vokietijoje.

2010-2015 metais jis priklausė Kvakenbriuko „Artland Dragons“, 2015-2017 metais – Liudvigsburgo „Riesen“ trenerių kolektyvui.

Nuo 2015-ųjų M. Schilleris talkina ir Vokietijos rinktinės strategams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)