Kontroversiškas Šengelijos prisijungimas prie CSKA komandos sulaukė daug kritikos jo gimtajame Sakartvele. Apie krepšininko žingsnį pasisakė net ir Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili, pavadinusi jo sprendimą „nepateisinamu“.

Kalbėdamas su žiniasklaida CSKA prezidentas patikino, jog šis klubo ir krepšininko žingsnis tėra paremtas tik politiniais santykiais ir, pastielkęs jau klasikine tapusia frazę, pabrėžė, jog Maskvos klubas nemaišo sporto su politika.

„Girdėjau, jog Tornikės atvykimas į mūsų klubą Sakartvele buvo sutiktas dviprasmiškai. Tačiau mes savo veikloje esame be galo toli nuo politinių motyvų, mes užsiimame profesionaliu sportu, siekiame žaisti krepšinį, džiuginti žiūrovus ir laimėti. Nieko daugiau.“

Nemaža dalis Sakartvelo sirgalių po tokio Šengelijos žingsnio spekuliavo, jog CSKA gali neišleisti vieno iš užkaukazės regiono valstybės lyderių į tarptautinius turnyrus. Visgi Vatutinas atskleidė, jog šis klausimas buvo išspręstas dar prieš kartvelui atvykstant į Maskvą.

„Leiskite man pabrėžti, jog nuo pirmos mūsų derybos dienos svarbiausias klausimas Tornikei buvo gauti patikinimą, jog mes suteiksime jam galimybę prisijungti prie nacionalinės rinktinės. Tokį leidimą mes jam suteikėme.

Aš labai gerbiu Sakartvelą ir jo istoriją. Praeityje mūsų klube mes turėjome Giorgijų Tsintsadzę ir Manucharą Markoišvilį, tad lauksime visų Šengelijos tautiečių mūsų rungtynėse“.

Nuo 2016-ų metų Vitorijos „Baskoniai“ atstovavęs Šengelija pastarajame Eurolygos sezone pasižymėjo 15,9 taško, 5,6 atkovoto kamuolio ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)