Naujajame klube Graikijos ir JAV pilietybes turintis įžaidėjas vilkės sau neįprastu 99-uoju numeriu pažymėtą aprangą. Paties krepšininko teigimu, tokį sprendimą jis priėmė paprašytas savo aštuonerių metų sūnaus Luke'o.

Prisistatydamas vietos žiniasklaidai Calathesas teigė, jog atstovauti „Barcelonai“ jam yra didelė garbė.

„Klubas tikisi tapti geriausiu Europoje, o aš tikiuosi tapti svarbia šios dėlionės dalimi. Jei paklaustumėt bet kurio krepšininko, „Barca“ visada buvo mano pirmasis pasirinkimas. Graikijoje praleidau aštuonerius metus, tačiau gavęs pasiūlymą čia atvykti nedvejojau nė akimirkos.

Galimybė žaisti su tokiais krepšininkais kaip Nikola Mirotičius, Brandonas Daviesas ar Corey Higginsas man buvo labai didelė paskata. Matydamas komandos sudėtį ir pakalbėjęs su komandos treneriu manau, kad čia pritapti man bus labai lengva“.

Kalbėdamas apie šios savaitės pradžioje Kauno „Žalgirį“ palikusį Jasikevičių įžaidėjas pabrėžė, jog Šaro paskyrimas naujuoju komandos strategu taip pat turėjo didelės įtakos jo sprendimui. Tiesa, Calathesas atsiminė ir pirmąją jųdviejų pažintį „Panathinaikos“ klube, kuri tuo metu jaunam graikui paliko neigiamą įspūdį.

„Negalėjau jo pakęsti, nes jis nuolat ant manęs šaukdavo. Tačiau tuomet man buvo vos 20 metų ir aš nesupratau, jog jis tenorėjo padėti man tobulėti ir tapti geresniu krepšininku. Vėliau supratau tai ir mes tapome gerais draugais. Tiesa yra ta, jog šiuo metu jis yra vienas geriausių trenerių ir jis įskiepys „Barcai“ naują psichologinį požiūrį“.

Šarūnas Jasikevičius „Panathinaikos“ klube

Calatheso ir Jasikevičiaus keliai susikirto graiko debiutiniame 2009-10 metų sezone. Įžaidėjų duetas kartu tapo Graikijos čempionais ir nukeliavo iki Graikijos taurės finalo, tačiau Eurolygoje „Panathinaikos“ žygis su Nicku ir Šaru baigėsi top16 etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)