Pirmasis iš jų – Kauno „Žalgirį“ 2012-13 metų sezone treniravęs Joanas Plaza. Per savo karjerą dukart Europos taurės čempionu su Madrido „Real“ (2007-ais) ir Malagos „Unicaja“ (2017-ais) tapęs vyriausiasis treneris praėjusiame sezone darbavosi Sankt Peterburgo „Zenit“ klube.

Dirbdamas Kaune katalonas sugebėjo atvesti „Žalgirį“ į Eurolygos top16 etapą. Per 24 sužaistus susitikimus Plazos vadovati žaliai-balti iškovojo 14 pergalių bei patyrė 10 nesėkimų.

Tiesa, Sankt Peterburge Eurolygos sezonas Joanui susiklostė prasčiau – 8 susitikimus laimėjusio ir 20 kartų varžovų pranašumą pripažinusio Rusijos klubo atstovai šių metų vasario mėnesį nutarė atsisveikinti su nuo 2018-ų ekipai vadovavusiu treneriu.

Kartu su nuo 2000-ųjų savo trenerio karjerą pradėjusiu Plaza su „Žalgiriu“ siejamas ir daug mažiau patirties šioje profesijoje sukaupęs, tačiau itin ilga profesionalaus krepšininko karjera pasižymėjęs ilgametis Ispanijos rinktinės narys Alexas Mumbru.

Barselonoje gimęs ir Badalonos „Joventut“ savo karjerą 1997-ais pradėjęs katalonas daugumai krepšinio gerbėjų visų pirma kelia asociacijas su juoda Bilbao „Retabet“ klubo apranga. Baskų regiono ekipoje Mumbru rungtyniavo net devynis sezonus (2009-2018), o vos baigęs karjerą tapo šios ekipos vyriausiuoju treneriu.

Debiutiniame savo kaip trenerio sezone katalonas sugebėjo grąžinti Bilbao komandą į aukščiausią Ispanijos krepšinio lygą, o šių metų pirmenybėse iki sezono nutraukimo „Retabet“ žengė stebėtinai aukštoje penktoje ACB lygos pozicijoje.

Tiesa, lemiamas turnyras baskams nesusiklostė – Arnoldo Kulbokos atstovaujama komanda A grupėje iškovojo vieną pergalę iš penkių galimų ir tarp šešių komandų užėmė paskutinę šeštąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)