„Manau, kad vėliau dar spėsiu labiau pasiilgti „Žalgirio“. Juk čia – Lietuva, namai, draugai. Bet dabar žingsnis jau padėtas, ir atgal nebereikia žvalgytis“, – penktadienį pasirodęs Lietuvos rinktinės stovykloje, pernelyg nesigraudino 28-erių puolėjas.

Šešerius metus Lietuvos čempionų aprangą vilkėjęs kaunietis pradeda legionieriaus karjerą. Ne bet kur, o etatinių Eurolygos finalo ketverto dalyvių Stambulo „Fenerbahče“ gretose.

„Malonu, bet kartu ir iššūkis. Kažkas sakys, kad tai – didelis šuolis, kažkam atrodys, kad pats laikas buvo. Viską pamatysime, bus apie ką kalbėti sezono metu.

Baimės nėra, tik smalsumas. Anksčiau jis nenusverdavo, kai reikėdavo rinktis komandą, o šiemet jaučiausi visiškai pasiruošęs išbandyti save svetur“, – sakė krepšininkas, padėjęs parašą ant dvejų metų sutarties.

Prieš dvejus metus jis buvo atsidūręs kito Turkijos sostinės klubo „Anadolu Efes“ taikinyje, šiemet į E. Ulanovą akis žibino Milano „Olimpia“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Bet pats žaidėjas teigia sulaukęs tik vieno konkretaus pasiūlymo.

„Kitos komandos prašė laukti, o „Fenerbahče“ pirmi parodė rimtą susidomėjimą, paskambino treneris (Igoris KokoškovasDelfi). Kalba buvo labai konkreti“, – pasakojo E. Ulanovas.

Tiesa, buvo dar viena aplinkybė, dėl kurios jis pakėlė sparnus prie Bosforo sąsiaurio.

E. Ulanovas linktelėjo galva paklaustas, ar įtakos sprendimui išvykti iš Kauno turėjo Š. Jasikevičiaus persikėlimas į „Barcelona“ klubą.

„Laukiau jo sprendimo, jis prisidėjo ir prie mano pasirinkimo, – neslėpė žaidėjas. – Kokia ateitis dabar laukia „Žalgirio“? Prasidės naujas etapas: nauji žaidėjai, naujas treneris. Verčiame naują lapą, seksime, kaip bus. Bus velniškai įdomus sezonas visais aspektais. Žmonėms bus smalsu, kaip seksis Šarui Barselonoje, gal ir Turkija dabar truputį labiau pasidomės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)