Penktadienį 49-erių specialistas viešbučio Palangoje duris pravėrė jau įbridęs į savo svarstymų Rubikoną – treneris apsisprendė atsisakyti „Žalgirio“ kvietimo ir iškeliauti į „Barcelona“ ekipą, kurioje toliau talkins Šarūnui Jasikevičiui.

„Kai buvo oficialiai paskelbta apie Šarūno išvykimą, mes buvome susitikę su Pauliumi Motiejūnu („Žalgirio“ direktoriumi – Krepšinis.lt), nemažai pasikalbėjome ir daug ką aptarėme. Man buvo duota laiko pagalvoti ir aš priėmiau sprendimą tokį, kokį priėmiau. Šarūnas pasiūlė dirbti Barselonoje dar iki susitikimo su Pauliumi.

Vienas iš labai svarių svertų yra mano pareigos rinktinėje. Jei ne jos, situacija būtų kitokia, galbūt ir kitokie sprendimai. Daug galvojimo buvo, dvi nemigos naktys. Kas, kur, kaip geriau daryti? Bet nemeluosiu – norėjosi prisiliesti prie pačio aukščiausio kalibro klubo, aukščiausio kalibro žaidėjų.

Taip pat tęsti darbus su treneriu, draugu, su kuriuo man puikiai dirbasi ir normaliai sekasi. Vertinu „Žalgirio“ pagarbą ir esu dėkingas už galimybę. Gal kažkada ateityje... Jei užsitarnausiu“, – išgyventus vidinius prieštaravimus žurnalistams išklojo D. Maskoliūnas.

Anot jo, priimant sprendimą svarbiausias buvo rinktinės klausimas.

„Pasikalbėjome su Š. Jasikevičiumi ir jis pasakė „važiuok“, – galimybe suderinti du darbus džiaugėsi praėjusį vasarį nacionalinės ekipos vairininko poste debiutavęs specialistas.

Į rinktinės stovyklą Palangoje jis pakvietė 16 krepšininkų, trys iš jų – Deividas Sirvydis, Rokas Giedraitis bei Gytis Masiulis – negalėjo atvykti.

O dar trijų pavardžių daugelis pasigedo žaidėjų sąraše.

„Norėjome pasikviesti kuo daugiau jaunimo, bet dėl visiems suprantamų priežasčių visų kviestų žaidėjų nepamatysime. Mums aišku, ką sugeba rinktinės veteranai, norime pamatyti, ką sugeba jaunimas.

Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas? Puikiai juos pažįstame, norime pamatyti, ką gali jų pozicijose žaidžiantis perspektyvus jaunimas. Povandeninių srovių nėra, Jonas ir Mindaugas viską supranta. Santykiai su jais normalūs, mes puikiai bendraujame. Jie taip pat bus stebimi. Ar jie 100 proc. yra rinktinės nariai? Jokiu būdu, tai reikia užsitarnauti, rodyti rezultatus savo klubuose. Bet niekas jų neišvarė ir durų neuždarė.

Savo ruožtu, Donatas Motiejūnas turėjo žaisti Kinijoje, nežinojome, kad viskas susiklostys taip, kaip susiklostė. Paprasčiausiai jau matėme jį per vasario atrankos „langą“, dabar man įdomiau, ką gali jaunasis Marekas Blaževičius. Norėtume pamatyti ir Igną Brazdeikį, bet jį reikėjo kviestis daug anksčiau, nes grįžus iš JAV jam būtų ilgas karantinas.

Be to, mes nežinome Igno situacijos su pilietybe. Būtų logiška pamatyti, kaip Ignas atrodytų čia, netgi su perspektyva, kad jis pilietybę gaus ateityje. Nematau, kas galėtų sąlygoti tai, kad Lietuvos pilietybės jis negautų. Kuo rinktinėje didesnė konkurencija ir kuo daugiau žaidėjų iš gerų lygų, tuo geriau. Kad tik būtų iš ko rinktis“, – dėstė D. Maskoliūnas.

Primename, kad liepos 24-25 dienomis Lietuvos rinktinė Taline dalyvaus Estijos krepšinio federacijos organizuojamame turnyre, kuriame susitiks su šeimininkais ir Latvijos krepšininkais.

Artimiausios oficialios lietuvių rungtynės vyks lapkričio 26 dieną, kai lietuviai namuose priims danus, o lapkričio 29 dieną – belgus. Tai bus Europos čempionato atrankos rungtynės.

Stovykloje dalyvausiančių Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašas:

Mantas Kalnietis
Lukas Lekavičius
Rokas Jokubaitis
Marius Grigonis
Tomas Dimša
Edgaras Ulanovas
Arnas Butkevičius
Tadas Sedekerskis
Eimantas Bendžius
Arnoldas Kulboka
Artūras Gudaitis
Marekas Blaževičius
Laurynas Birutis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)