Ketvirtadienį „Barcelona“ oficialiai paskelbė apie solidžiausią savo vasaros pirkinį – komandos naujoku tapo vienas geriausių Eurolygos gynėjų Nickas Calathesas, paskutiniu metu atstovavęs Atėnų „Panathinaikos“.

Sutartis, kuri galios iki 2023-ųjų, oficialiai įsigalios kitą savaitę, kai Graikijos pilietybę turintis amerikietis praeis medicininį patikrinimą.

31-erių krepšininkas „Panathinaikos“ klube su pertrauka praleido 8 metus, 2009-10 ir 2011-12 jam Atėnų ekipoje teko žaisti kartu su Š. Jasikevičiumi.

Praėjusį sezoną N. Calathesas buvo geriausias Eurolygos asistentas, vidutiniškai per rungtynes atlikdavęs po 9,1 rezultatyvaus perdavimo. Taip pat jis pelnydavo po 13,1 taško.

2016, 2018 ir 2019 m. jis buvo daugiausiai Eurolygoje kamuolių perimantis krepšininkas.

Primename, kad pralaimėjusi Ispanijos čempionato finalą „Barcelona“ ėmėsi ryžtingų darbų. Katalonai visų pirma trenerį Svetislavą Pešičių, pasikvietė Š. Jasikevičių su visu buvusiu Kauno „Žalgirio“ trenerių štabu.

Vėliau buvo išsiskirta su Ante Tomičiumi ir Pau Ribasu, sutartys pratęstos su Kyle'u Kuricu, Brandonu Daviesu ir Pierre Oriola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)