Pastarasis panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo praėjusį vasarį buvo atmestas trijų Aukštaitijos sostinės klubo „opozicionierių“ ieškinys.

M. Ignatavičius, I. Aukštikalnis ir R. Mickevičius siekė įrodyti, jog pernai klubo įstatai buvo pakeisti neteisėtai.

2019 metų balandį stambiojo ekipą valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ dalininko Sigito Gailiūno pastangomis naujuose įstatuose numatyta dalininkų pašalinimo procedūra.

Ja vadovaujantis praėjusią liepą trys smulkieji dalininkai buvo išmesti iš klubo, nes tariamai „kenkė „Lietkabelio“ reputacijai, ją diskreditavo ir padarė didelės žalos“.

Savo poziciją teisme M. Ignatavičius, I. Aukštikalnis ir R. Mickevičius grindė galimu prieštaravimu Konstitucijoje įtvirtintam nuosavybės neliečiamumo principui, mat klubo dalys iš jų buvo atimtos neatlygintinai.

Be to, trys buvę dalininkai bandė įrodyti net teoriškai negalėję būti šalinami iš klubo veiklos, kadangi tuo metu patys jau buvo pardavę ar perleidę savo valdytas dalis kitiems asmenims.

Naujais „Lietkabelio“ dalininkais turėjo tapti buvęs krepšininkas Kęstutis Marčiulionis, taip pat Rokas Kuprys bei Irmantas Krygeris. R. Mickevičius teigė su pastaruoju sudaręs dalių pardavimo sutartį ir dėl stambiojo dalininko sprendimo praradęs 12,5 tūkst. eurų pajamų, kurias prašė priteisti teismo.

Panevėžio apylinkės teismas iš pradžių atmetė visas ieškovų pretenzijas, tačiau bylai pasiekus aukštesnę instanciją situacija pasikeitė.

Konstatuota, jog pirmos instancijos teismas nagrinėjo ieškinį klaidingai vadovaudamasis Akcinių bendrovių įstatymu, ignoravo ieškovų argumentus, netyrė, ar pašalinti dalininkai pagrįstai buvo apkaltinti žala klubo reputacijai.

Byla perduota Panevėžio apylinkės teismui nagrinėti iš naujo.

M. Ignatavičius ginčija ir kitą pastarojo sprendimą, kuriuo buvo atmestas jo reikalavimas iš „Lietkabelio“ priteisti 67 tūkst. eurų skolą. Iš viso tarp buvusio ekipos direktoriaus ir Panevėžio klubo vyksta šešios civilinės bylos.

Primename, kad pats M. Ignatavičius stojo prieš teismą dėl įtarimų klubo turto pasisavinimu, iššvaistymu, apgaulingu apskaitos tvarkymu.

41-erių buvęs krepšininkas savo kaltės nepripažįsta ir baudžiamąją bylą vadina buvusio bendražygio „Lietkabelio“ vadovybėje Alvydo Bieliausko kerštu už nepaklusnumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)