Jūsų dėmesiui pateikiame permainas „Barcelonos“ klube itin išsamiai nušviečiančio „El Mundo Deportivo“ portalo žurnalisto Jesuso Perezo Ramoso mintis, apibūdinančias Š. Jasikevičiaus asmenybę ir jam krisiančias atsakomybes.

Šarūnas Jasikevičius / FOTO: "Barcelona" "Twitter"

Aistra, intensyvumas, energija, adrenalinas. Š. Jasikevičiaus asmenybė yra gerai žinoma krepšinio pasaulyje ir jo atvykimas į „Barcelonos“ gretas garantuoja komandos bioritmų atgaivinimą ir milžinišką lūkesčių dozę komandos gerbėjams, nudžiugintiems buvusio numylėtinio sugrįžimo į „Palau Blaugrana“ areną.

Panašu, kad Šaras jaučia Barselonoje nusileidžiantis pačiu laiku – į savo rankas jis gaus komandą, turinčią užtektintai talento dominuoti Europos krepšinio arenose. Pradedant Nikola Mirotičiumi, baigiant kitais aukščiausio lygio atlikėjais. Taigi, kreditų Š. Jasikevičius gauna tikrai daug.

Šiek tiek abejonių gali kelti tik sąlyginai neilga Šaro patirtis vyriausiojo trenerio poste, bet „Žalgiryje“ jis jau parodė, kad yra žmogus, nebijantis prisiimti atsakomybę ir būti tikru generolu. Šiuo metu Š. Jasikevičius yra matomas kaip treneris, kuriam trūksta žengti paskutinį žingsnį link nugalėtojo titulo – treneris, kuris „Žalgiryje“ spėjo subręsti ir pasižymėti kaip itin intensyvią gynybą ir išskirtinai platų puolimo arsenalą komandoje įdiegiantis specialistas.

Tačiau, logiškai mąstant, ne tas pats treniruoti „Žalgirį“ ir „Barceloną“ su jos žvaigždėmis – teks praeiti adaptacijos procesą, kurio metu treneriui reikės būti atidžiam ir atsargiam.

Panašu, kad Šaras jaučia Barselonoje nusileidžiantis pačiu laiku – į savo rankas jis gaus komandą, turinčią užtektintai talento dominuoti Europos krepšinio arenose.

Galima sakyti, kad Šaras kaip treneris buvo dar savo žaidėjo epochos metais. Jam patikdavo nurodinėti, dalinti perdavimus, koreguoti kitų veiksmus bet kur, kur tik jis žaidė. Kartais tai būdavo daroma ir ekstravagantiška maniera.

Nors jis mėgsta sakyti, kad mokėsi iš visų savo trenerių, „net ir iš blogų“, išeiti tokių meistrų kaip Željko Obradovičius, Aito Garcia Renesesas ar Xavi Pascualis mokyklas pavyko toli gražu nedaug kam. Jasikevičius niekada neslėpė susižavėjimo jais. Pavyzdžiui, iš X. Pascualio jis mokėsi pasirengti rungtynėms ir skirti dėmesį smulkioms detalėms – kaip tai veikė, galima matyti stebint „Žalgirio“ įžaidėjo Luko Lekavičiaus progresą.

Ž. Obradovičių jis visada vadino „geriausiu“ dėl unikalios savybės sugebėti išspausti maksimumą iš bet kokios sudėties, kokią jis beturėtų. Ir visuomet, kaip Željko, jis yra ištikimas savo pamatinėms idėjoms.

„Barcelonos“ gretose Šaras susidurs su absoliučiai aukščiausio lygio Europos krepšinio žaidėjais, priešakyje kurių stovi N. Mirotičius. Tačiau ši komanda dar nėra iškovojusi titulų ir jų troškimas būti pirmiems juntamas labai ryškiai. Tokioje pačioje situacijoje yra ir Jasikevičius, siekiantis pirmojo savo tarptautinio titulo. Apibendrinant galima pasakyti, kad ši žaidėjų ir trenerio kombinacija turėtų tapti laiminčia komanda.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore

Pažymėtina, kad tame pačiame „El Mundo Deportivo“ puslapyje skaitytojams buvo užduotas klausimas: „Ar „Barcelona“ pataikė pasirinkdama treneriu Š. Jasikevičių“. Net 95,3 proc. žmonių į šį klausimą atsakė teigiamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)