Ketvirtadienį spaudos konferenciją surengęs „Žalgirio“ vadovas siuntė padėkas komandą paliekančiam ilgamečiam treneriui, kuris darbus tęs „Barcelona“ ekipoje.

Pasak P. Motiejūno, kartu su Š. Jasikevičiumi pakelti sparnus turėtų ir dalis jo surinkto trenerių štabo, tačiau pavardės liko neįvardintos – anot „Žalgirio“ direktoriaus, apie tai kalbėti šiuo metu per anksti.

P. Motiejūno žodžiais, naują strategą bus bandoma surasti kuo greičiau, ir jis turėtų būti lietuvis.

„Turime variantus „A“, „B“ ir „C“. Su jais bus deramasi. Bet dėl trenerio iš Lietuvos mūsų strategija nesikeičia“, – teigė klubo vadovas.

Tačiau „Žalgiris“ keis komandos komplektacijos, kurioje iki šiol lemiamas žodis priklausė Š. Jasikevičiui, principus.

Nors ji neturėtų būti visiškai įšaldyta, sprendimus klubas norėtų derinti su būsimu Š. Jasikevičiaus įpėdiniu.

Konkrečių terminų, iki kada tikisi jį rasti ir pratęsti ekipos sudėties dėlionę, P. Motiejūnas nepateikė.

Jis taip pat pripažino, jog sirgaliai ateityje matys kitokį „Žalgirio“ žaidimą ir kasdienio darbo organizavimą.

„Netikiu, kad galima nukopijuoti tai, ką darė Šaras, tai buvo unikalu. Reikia leisti naujam žmogui imtis darbo pagal savo supratimą. Tad komandos vizija tikrai keisis“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Klubo direktorius taip pat tvirtino, jog „Žalgiris“ iš katalonų gaus išpirką, priešingai nei anksčiau skelbė šaltiniai Turkijoje. Nors skaičių nepateikė, P. Motiejūnas leido suprasti, kad suma nebus įspūdinga.

„Į niuansus gal nelįskime, bet Šaras niekada nebuvo verslo projektas išpirkos aspektu“, – pažymėjo ekipos vadovas.

Jis taip pat užsiminė, jog finansiškai konkuruoti su „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“ pasiūlymais Kauno klubas nė nemėgino.

„Sulaukiu klausimų, ar bandėme siūlyti daugiau pinigų ir panašiai. Faktas, kad mes ne „Barcelona“ ir ne „Fenerbahče“. Be to, greta algos treneriui reikia pasiūlyti ir visą komandą. Šarą atsiminsime kaip ambicingą specialistą, ir toks jis tikrai liks visada. Labiausiai jis nori laimėti Eurolygą. Manau, visi supranta, su kuo tai galima padaryti greičiau – su „Žalgiriu“ ar su „Barcelona“. Kalbant apie finansus, galimybes įsigyti norimus žaidėjus ir visus kitus niuansus, tai – kito kalibro klubas“, – pripažino P. Motiejūnas.

– Dėl koronaviruso pandemijos poveikio „Žalgirio“ biudžetas kitą sezoną mažės. Ar galima sakyti, kad Š. Jasikevičiaus atlyginimas tapo pernelyg didele našta klubui?Delfi paklausė „Žalgirio“ vadovo

– Ne, tai tikrai nebuvo problema. Ne kartą esu sakęs, kad Šarui vienam galėtume mokėti visą biudžetą, tik tuomet reikėtų rasti žaidėjų, kurie sutiktų žaisti už minimumą. Treneris tikrai nebuvo našta, visi – ir žaidėjai, ir treneriai – sėdėjome vienoje valtyje, skaičiavome. Jeigu nebus antros viruso bangos, jeigu leis žaisti su fanais arenoje, pakankamai realu surinkti biudžetą, kuris leistų išlaikyti beveik tą pačią sudėtį. Dabar, aišku, viskas keičiasi.

– Ar jau žinote, kuriuos asistentus į Barseloną pasiims Š. Jasikevičius?

– Yra kalbų, žinome, kad ne visi jie liks Kaune. Laukiame sprendimų, bet tikrai bus personalo, išvažiuosiančio kartu su Šaru. Tai – jų apsisprendimas, todėl nenoriu skelbti pirmas, tegul pasako patys.

– Koks klubo prioritetas renkantis naują trenerį?

– Lietuvis. Čia strategija nesikeičia, norime lietuvio ir pirmiausia kalbėsimės su lietuviais. Jau pradėjome kalbėtis. Nebuvo taip, kad sėdėjome ir nieko nedarėme. Yra variantai „A“, „B“ ir „C“, su kuriais dabar bus intensyviai deramasi. Pasikartosiu, prioritetas – lietuvis.

– Galima spėti, kad vienas pirmųjų kandidatų – Darius Maskoliūnas. Kas klubui yra didesnė problema – jo galimas išvykimas kartu su Š. Jasikevičiumi ar darbas Lietuvos rinktinėje?

– Manau, kad didžiausias klausimas, ar jis liks čia, ar važiuos su treneriu. Bent jau iš mūsų pusės žiūrint.

– Klubas jau pasirašė sutartis su trimis naujokais. Kaip toliau vyks komplektacijos procesas?

– Tie trys naujokai tikrai netrukdys, sutartys su jais buvo pasirašytos atsižvelgiant į tai, kad Šaras gali išeiti. Svarbu suprasti, kad dabar keisis komplektacijos principai. Šaras buvo lyderis, aplink kurį viską klijavome. Nerasime kito tokio paties trenerio, kuris vienodai pakeistų Šarą, todėl keistis turi visa klubo politika.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore

– Nemažai praėjusio sezono komandos žaidėjų savo sutartyse turi vadinamuosius „pliusus“. Ar sprendimai dėl jų aktyvavimo bus sulaikomi iki naujo trenerio paskelbimo?

– Tariamės su visais žaidėjais. Kai kurių terminai jau praėjo, su kitais dar vyksta derybos. Nesvarbu, kas bus treneris, tai yra iš anksto mūsų prisiimti įsipareigojimai. Su potencialiais treneriais šia tema irgi kalbėsime, bet bendras mūsų noras toks, kad esami žaidėjai liktų, jei tik patys to pageidauja. Bet į konkrečių atvejų detales gal dabar nelįskime, pranešime, kai viską užbaigsime.

– Vienas tokių žaidėjų – Lukas Lekavičius?

– Taip. Bet juk prašiau be detalių (juokiasi – Delfi).

– Kiek Š. Jasikevičiaus praradimas gali apsunkinti derybas su potencialiais naujokais?

– Nemanau, kad apsunkins. Šaras buvo tas, kuris viską rinko, o mūsų užduotis buvo tik netrukdyti ir jam padėti gauti tai, ko nori. Dabar – naujas etapas, naujas treneris. Kaip sakiau, šiek tiek skirsis komplektacijos prioritetai. Gal ne visi naujokai bus tokie jauni ir nepatyrę, galintys greitai priprasti prie naujos sistemos. Galbūt ieškosime daugiau patirties turinčių naujokų. Turėsime prisitaikyti, nes tikrai nerasime trenerio, kuris duotų tą patį, ką duodavo Šaras.

Tačiau mūsų organizacija veikia stabiliai, turime nuostabius fanus. Tikimės, kad jų palaikymas niekur nedings, ir važiuosime į priekį. Visą laiką taip būdavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)