Oficialiame klubo pranešime teigiama, jog išsiskirti sutarta bendru sutarimu.

Toks sprendimas priimtas po fiasko Ispanijos čempionato finale, kuriame katalonai antradienį 67:69 pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipai ir liko be trofėjų.

Nesėkmingai S. Pešičiaus auklėtiniams susiklostė ir Karaliaus taurės turnyras, o pasirodymą Eurolygoje nutraukė koronaviruso krizė.

70-metis serbas Barselonoje darbavosi nuo 2018-ųjų, prieš tai jis postą užėmė ir 2002-2004 metais.

„Barcelona“ vadovybės sprendimas įneša intrigos Šarūno Jasikevičiaus dilemoje. Kauno „Žalgirio“ vairininkas pastarosiomis dienomis derasi su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), kur pakeistų savo mokytoją Željko Obradovičių.

Tačiau abipusės Katalonijos sostinės ir buvusio jos auksinio berniuko iš Lietuvos simpatijos gali įvykius pakreipti nauja vaga.

Tiesa, Š. Jasikevičius su „Barcelona“ ne sykį buvo siejamas ir dar vadovaujant S. Pešičiui, tačiau gandai nepasitvirtindavo.

Primename, kad „Barcelona“, neoficialiais duomenimis, šį sezoną turėjo didžiausią biudžetą Eurolygoje, kuris siekė 41 mln. eurų.

Klubo pranešime cituojamas S. Pešičius tikino, jog dar prieš baigiamąjį ACB lygos turnyrą Valensijoje buvo nutaręs trauktis iš posto.

„Mano darbas čia jau yra atliktas, atėjo laikas leisti kažkam kitam imtis šių pareigų. Didžiuojuosi tuo, ką pavyko nuveikti, ir visada liksiu „Barcos“ paslaugoms“, – teigė krepšinio veteranas.

Tačiau dar išvakarėse – po pralaimėto finalo – jis kalbėjo visiškai kitaip, užsimindamas apie kito sezono planus.

„Ši komanda turi tęstinumą, ateitį, charakterį ir viską, kad laimėtų titulus. Tačiau krepšinyje žaidi penkiese prieš kitą komandą. Mes pralaimėjome rungtynes, kurias norėjome laimėti. Esame nusivylę ir liūdni, tačiau tai yra komandinis darbas. Mes galime žaisti geriau, esu tikras, kad kitą sezoną žengsime didelį žingsnį į priekį ir laimėsi titulus“, – spaudos konferencijoje po rungtynių sakė S. Pešičius.

Per antrąjį savo karjeros etapą Barselonoje serbas iškovojo du Karaliaus taurės trofėjus – 2018 ir 2019 metais.

Iš viso jis katalonams vadovavo 322 oficialiuose mačuose ir pasiekė 235 pergales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)