Milijonų buriant komandą neskaičiavęs „Barcelona“ klubas liko prie suskilusios geldos. Neįprastame ACB lygos finale be žiūrovų Valensijoje katalonai antradienį rezultatu 67:69 (16:17, 23:16, 12:18, 16:18) nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai, užėmusiai sostą po dešimtmečio pertraukos. Ispanijos čempionu tapo ir lietuvis Tadas Sedekerskis.


„Kai atvykau į komandą, komandai trūko charakterio. Dabar jis yra“, – kalbėjo per praėjusias Kalėdas Velimirą Perasovičių vyriausiojo „Baskonia“ trenerio poste pakeitęs D. Ivanovičius. Juodkalnietis turėjo garantuotą sutartį iki sezono pabaigos, tačiau dar karantino metu baskų klubas nutarė nelaukti ir padėjo parašus po sutartimi su treneriu 2020-2021 metų sezonui.

„Prieš 10 metų laimėjome titulą. Kažkas panašaus atsitiko ir šiandien, – kalbėjo D. Ivanovičius, prie Vitorijos ekipos vairo stojęs trečią kartą savo karjeroje. – Manau, kad nusipelnėme pergalės. Dirbome labai sunkiai ir karantino metu ir po jo. Gal kažkas pasakys: „Mes labai nukentėjome“. Tačiau šie vaikinai yra jauni ir jiems tai ne kančia, o papildoma motyvacija“.


D. Ivanovičius yra sėkmingiausias visų laikų Vitorijos klubo treneris. Anksčiau jis prie ekipos vairo stovėjo nuo 2000 iki 2005 ir nuo 2008 iki 2012. Iki 2020 metų iškovoto titulo juodkalnietis padėjo klubui iškovoti du Ispanijos lygos čempionų trofėjus, 2005 metais padėjo prasibrauti į Eurolygos finalą. Jam vadovaujant „Baskonia“ laimėjo karališkąją ispanų taurę tris kartus.

Vienintelėse finalo rungtynėse didvyriu tapo Luca Vildoza. Finalo MVP tapęs argentinietis likus žaisti 3,4 sek. pelnė pergalingus taškus (iš viso 17), o D. Ivanovičius negailėjo jam pagyrų.


„Luca puikiai judėjo aikštėje. Viskas paprastai ir rezultatyviai. To nenubraižysi ant trenerio lentelės“, – sakė treneris, pripažinęs, kad pergalė pasiekta dėl maksimalių visų aikštėje buvusių žaidėjų pastangų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)