„Remiantis artimais šaltiniais, „Fenerbahče“ beveik užbaigė derybas su Š. Jasikevičiumi“, – skelbia Ispanijos žurnalistas Ignacio Ojeda.

Ispano informaciją iškart pasigavo keli Turkijos ir Graikijos interneto portalai.

Dar prieš tai vienas svarbiausių graikų sporto leidinių „Gazzetta“ skelbė, jog Š. Jasikevičius sprendimą priims per artimiausias 48 valandas, ir jis turėtų būti palankus „Fenerbahče“.

„Pažįstantys Š. Jasikevičių kaip asmenybę ir profesionalą, žino, kad jis labai nuodugniai apsvarsto kiekvieną pasiūlymą, kiekvieną jo detalę. Dabar šaltiniai, artimi jo draugams, sako, kad pirmą kartą per savo karjeros etapą „Žalgiryje“ jis rimtai svarsto galimybę išvykti“, – rašo „Gazzetta“ ir nurodo, jog „Fenerbahče“ siūlomos dvejų metų sutarties vertė iš viso siekia 3 mln. eurų.

Taip pat pažymima, jog nepaisant šį sezoną patirtų finansinių sunkumų ir koronaviruso krizės, kitą rudenį „Fenerbahče“ pagal kišenės gylį vis dar bus tarp 6 ar 7 turtingiausių Eurolygos klubų, disponuodama 18 mln. eurų biudžetu.

Graikai jau nagrinėja Š. Jasikevičiaus galimybes įtikinti Stambule pasilikti lietuvio itin vertinamą įžaidėją Kostą Slouką, kurio dabartinė sutartis diržus veržiančiai „Fenerbahče“ gali būti pernelyg didelė našta.

„Fenerbahče“ kaunietis gali būti dvigubai reikalingas, nes jo laukia ir kai kurios kitos klubo žvaigždės.

„Nuolat bendrauju su Maurizio Gherardini („Fenerbahče“ generaliniu vadybininku – Delfi) ir laukiu žinių dėl trenerio. Š. Jasikevičius būtų geriausias pasirinkimas“, – indyturk.com pareiškė prancūzas Nando De Colo.

Tiesa, svarstant Š. Jasikevičiaus ateitį, neatmetamas kitoje žemyno pusėje esantis „X faktorius“.

„Barcelona“ antradienį Ispanijos pirmenybių finale kausis su Vitorijos „Baskonia“. Nors katalonų vairininkas Svetislavas Pešičius turi galiojančią sutartį ir kitam sezonui, spekuliuojama, jog pralaimėjimo atveju krepšinio veteranui gali būti padėkota už darbą.

Tokiu atveju Š. Jasikevičius galbūt neskubėtų ir palauktų galimų skambučių iš Katalonijos sostinės, su kuria jį sieja daugybę sykių garsiai deklaruoti sentimentai.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore

Primename, kad „Fenerbahče“ ant lietuvio tinklus ėmė mesti po to, kai ilgametis komandos vairininkas ir paties Š. Jasikevičiaus mokytojas Željko Obradovičius nusprendė padaryti pertrauką savo karjeroje.

Š. Jasikevičius „Fenerbahče“ marškinėlius vilkėjo 2011 metais, kuomet praleido Turkijos sostinėje dalį sezono.

2013-2014 metų sezone jis užbaigė profesionalo karjerą „Žalgiryje“, tuomet pradėjo dirbti gimtojo miesto klubo trenerių štabe.

2016-ųjų pradžioje atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitame sezone pasiekė ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)