„Mes privalome gerbti tokį M. Blaževičiaus ir jo atstovų pasirinkimą, – kalbėjo „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis. – Sutartyje buvo numatytas punktas dėl išpirkos, ir žaidėjas juo pasinaudojo. Marekui ateinantį sezoną buvo numatytas svarbus vaidmuo. Ir mes esame tikri, kad geriausios sąlygos tobulėti jaunam žaidėjui yra „Ryto“ organizacijoje. Nuoširdžiai linkime Marekui sėkmės tolimesnėje karjeroje, nes jis Vilniaus krepšinio auklėtinis.“

M. Blaževičius tvirtu pagrindinės Vilniaus komandos žaidėju tapo praėjusiame sezone.

Europos taurės turnyre jo statistika siekė 4,1 taško ir 3 atkovotus kamuolius. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) 207 cm ūgio „centras“ vidutiniškai rinko po 7 taškus ir 3,3 atkovoto kamuolio.

2018 metais su „Ryto“ jaunimo komanda jis laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą.

„Žalgiryje“ M. Blaževičius yra trečias naujokas. Prieš tai rankomis sukirsta su Tomu Dimša ir Steve‘u Vasturia.

Lietuvos jaunimo rinktinių narys, kuris pavasarį pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje, teigė, kad buvo arti persikėlimo į užsienį, tačiau galiausiai pasirinko „Žalgirio“ organizaciją.

„Tai buvo tikrai sunkus sprendimas, nes viena koja jau buvau užsienyje, bet tada paskambino Robertas Javtokas, buvau susitikęs su treneriu. Tai viską pakeitė į tą pusę, kur esame dabar. Manau, kad tai bus geras sprendimas“, – bendraudamas su „Žalgiris TV“ kalbėjo M. Blaževičius.

Kaip sako pats Marekas, didelę įtaką jo sprendimui turėjo vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus parodytas dėmesys. „Žalgirio“ strategas jauną krepšininką papirko savo atvirumu.

„Įspūdį paliko žmogaus savybės ir visų pirma – atvirumas. Taip pat tai, kaip nerealiai jis supranta krepšinį ir kiek iš tikro paprastas žmogus jis yra. Galbūt šalia aikštės jis atrodo piktas, ant visų rėkia, bet iš tikro yra paprastas ir nuoširdus žmogus“, – svarstė į Lietuvos rinktinės stovyklą pakviestas žaidėjas.

Žaisdamas prieš „Žalgirio“ komandą praėjusiame sezone M. Blaževičius surengė keletą puikių pasirodymų ir privertė į save atkreipti krepšinio bendruomenės dėmesį. Tiesa, prie to prisidėjo ir kovingi epizodai su patyrusiais žalgiriečiais. Krepšininkas teigia, kad praėjusiais metais žengė didžiulį žingsnį į priekį.

„Jei žmonės žiūrėtų visas mano rungtynes, pamatytų, kad išėjęs į aikštelę visada palieku visą širdį. Niekada nenusileisiu varžovui. Per pastaruosius metus subrendau, išaugo tikslai, padidėjo meilė krepšiniui, pasikeitė supratingumas. Smarkiai pajudėjau į priekį“, – pasakojo naujai iškeptas žalgirietis.

Trejų metų sutartį su šalies čempionų klubu sudaręs M. Blaževičius turėjo trumpą žinutę ekipos sirgaliams.

„Manau, kad nustebinsiu jus“, – nedaugžodžiavo vidurio puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)