Pergalę Ispanijos ACB lygos A grupės rungtynėse Valensijoje su Badalonos „Joventut“ ekipa galėjęs išplėšti lietuvis, prieš pelnydamas taškus paskutinėmis sekundėmis, itin apmaudžiai suklydo, nes užmynė galinę liniją.

Teisėjai tai pastebėjo ir Tado dvitaškio neįskaitė, o „Baskonia“ patyrė nesėkmę 74:76 (13:16, 17:23, 21:15, 23:22), kadangi katalonai po to realizavo vieną baudą iš dviejų.

T. Sedekerskis baskų gretose žaidė ilgiausiai – net 31 minutę ir pasižymėjo 5 taškais (1/4 dvitaškis, 1/2 tritaškis). Jis taip pat atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, bet buvo vienas prasčiausių pagal pliuso/minuso statistiką (-10 taškų).

Vietą pusfinalyje jau anksčiau užsitikrinusiai „Baskoniai“ šis mačas pernelyg nieko nereiškė, todėl vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius pataupė komandos lyderį Tornikę Šengeliją, kuris apskritai nežaidė, ir kitus pagrindinius žaidėjus.

Įspūdingu žaidimu (18 tšk.) ir dar įspūdingesniu dėjimu pasižymėjo Achille Polonara, kuris galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus sugriebęs jį ore po netaiklaus komandos draugo metimo.

Tuo metu „Joventut“ į priekį vedė buvęs Alytaus „Dzūkijos“ legionierius Keremas Kanteris, kuris taip pat surinko 18 taškų.

A grupės nugalėtoja tapo „Barcelona“, o „Baskonia“ liko antra. B grupės laimingieji paaiškės penktadienį.

Primename, kad finaliniame varžybų etape 12 komandų kovoja padalintos į dvi grupes po šešias. Ekipos vieno rato principu žaidžia su kitomis penkiomis grupės komandomis. 1-2 vietas grupėse užėmę klubai patenka į pusfinalį – jį ir finalą sudarys po vieną mačą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)