2018 metais lietuvis padėjo parašą po trejų metų sutartimi su „raudonai baltųjų“ klubu. Kontrakto galiojimo pabaiga – 2021 metų birželis, tačiau yra įtraukta išlyga, leidžianti jam vasarą persikelti į NBA.

Vis dėlto A. Gudaičiu jau šią vasarą domisi Madrido „Real“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos. Tai patvirtino ir vidurio puolėjo agentas Tadas Bulotas.

Madrido „Real“ po krepšiu su galiojančiais kontraktais turi Jordaną Mickey ir Walterį Tavaresą, be to, sutartis buvo pratęsta ir su Trey Thompkinsu. Daugiau galimybių, kad vietos lietuviui atsirastų „Zenit“ ekipoje. Tai Delfi TV laidoje „Iš Rūbinės“ patvirtino ir Sankt Peterburgo klubo direktorius Marko Popovičius.

Kodėl A. Gudaitis kelia tokį susidomėjimą? Pirmiausiai – dėl talento. Prieš sunkią traumą Las Palme krepšininkas buvo vienas geriausių vidurio puolėjų Eurolygoje.

Kalebas Tarczewskis greitai tobulėja, Kyle'as Hinesas yra legenda Eurolygoje, Paulis Biligha gali jam skirtą laiką išnaudoti tikslingai, tačiau šimtaprocentinis A. Gudaitis išlieka geriausia opcija puolime ir užtikrinta atrama gynyboje. Kitais žodžiais tariant, lietuvis išlieka potencialiai geriausias „centras“ Ettore Messinos kariaunoje.

Šių laikų komandoje keturi vidurio puolėjai reiškia perpildytą poziciją. Viena vertus, tai brangūs resursai, kita vertus, dėl to gali kilti nepasitenkinimas dėl per mažai skiriamo laiko aikštėje.

Ir štai kokia realybė: E. Messina po krepšiu stato K. Tarczewskį, tiki P. Biligha ir troško įsigyti K. Hynesą. Ar to „Armani“ strategui užteks?

Klausimas lieka atviras, ar A. Gudaičio reikės „profesoriui“ jo krepšinio schemose. Veikiausia lietuvio ateitis netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)