„Sunku būtų pervertinti Modesto indelį į Lietuvos sporto istoriją. Nedaug pasaulyje yra tokių įkvepiančių sportininkų ir tokių neginčijamų talentų – tai žmogus, kuris dėjo pamatus šiandieninio „Žalgirio“ šlovei ir be jo mūsų krepšinis nebūtų toks, koks yra dabar“, – apie M. Paulauską ir siūlymą tituluoti jį miesto garbės piliečiu kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Ilgamečio „Žalgirio“ žaidėjo, o vėliau trenerio M. Paulausko sąskaitoje – vienas olimpinis, du pasaulio ir keturi Europos čempionatų aukso medaliai. Sovietų Sąjungos rinktinėje jis debiutavo būdamas 20 metų ir iškart ne tik atsiėmė aukso apdovanojimą, bet ir čempionato MVP titulą. Taip pat olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionate ir Europos pirmenybėse laimėjo bronzos apdovanojimus.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą̨ Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)