Pokalbį Diamantidis pradėjo atsakydamas į klausimą apie, jo manymu, blogiausią „Panathinaikos“ trenerį po Željko Obradovičiaus pasitraukimo 2012-ais metais. Iki 2016-ų savo karjerą tęsęs graikas tokį nemalonų titulą skyrė kitam Balkanų strategui – Duško Ivanovičiui.

Kalbėdamas apie savo mėgstamiausius komandos draugus graikas paminėjo keletą žaidėjų – Stephaną Lasme, Jamesą Gistą, Mike'ą Batiste'ą, Vassilį Spanuolį bei Jasikevičių.

Pastariesiem dviem krepšininkam Diamantidis skyrė ir dar po vieną epitetą: Spanuolis buvo įvardintas kaip prietaringiausias Dimitrio komandos draugas, o į klausimą apie daugiausiai alkoholio vartojusį bendražygį Diamantidis atsakė paminėdamas Šaro pavardę.

Dar vieną lietuvišką motyvą graikas išskyrė kalbėdamas apie nemėgstamiausią varžovą savo karjeroje. Tokiu klubu Diamantidis įvardino Vitorijos „Baskonia“, o krepšininku – 2003-05 metais šiam klubui atstovavusį Macijauską.

„Mes negalėdavom jo uždengti. Labai nenorėdavom jam pralaimėti, bet nesugebėdavom jo įveikti, nes tiesiog nepajėgėme jo sustabdyti“, - atsiminimais dalinosi graikas.

Paklaustas apie geriausius Graikijos krepšininkus ilgametis savo gimtosios šalies rinktinės narys atsakė išskirdamas Spanoulį, Nicką Calathesą ir Kostą Slouką, o Giannis Antetokounmpo, Diamantidžio manymu, yra „virš šios diskusijos ribų“.

Per savo karjerą graikas du kartus buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto krepšininku (2007-ais ir 2011-ais) bei sykį nuskynė naudingiausio Eurolygos sezono žaidėjo titulą (2011-ais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)