Pokalbio metu ne tik tvyrojo įkaitusi atmosfera, o iš V. Čeponio ekrano pusės rūko dūmai – buvęs krepšininkas taip pat atskleidė detalių apie klubo finansinę situaciją, liepą vyksiantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą ir būsimąjį sezoną.

„Aš ir pats buvau žaidėju ir puikiai suprantu susiklosčiusią situaciją. Klubas nenutraukė sutarčių, tačiau tiek žaidėjai, tiek aš, negavome pilno atlyginimo. Reikėjo tartis ir kalbėtis su visais, žinoma, kad buvo nepatenkintų, bet ką padarysi. Mes visi sėdime toje pačioje valtyje – jeigu bankrutuotume mes, keli panašaus lygio LKL klubai, kur žaidėjai žaistų kitais metais? Tai suprato tiek jie, tiek agentai, tad visi buvo linkę ieškoti kompromisų. Dėkoju jiems už supratingumą“, – sakė Utenos miesto tarybos narys.

Jo teigimu, dėl nutraukto sezono, klubas iš planuoto biudžeto, turėjusio siekti apie 700-800 tūkst. eurų, negavo maždaug 100 tūkst., tad jeigu nebūtų buvę pavykę rasti dialogo su žaidėjais, galimai būtų tekę uždaryti klubą.

Ž. Urbonas tinklalaidėje užsiminė ir apie liepos mėnesį Palangoje vyksiantį turnyrą „Hoptrans 3x3“, kurį Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija rengia kartu su „Betsafe-LKL“. Jame dalyvaus ir Utenos „Juventus“ komandos trijulė.

„Kol kas su mumis treniruojasi Žygimantas Skučas, Vytautas Šulskis, Ignas Vaitkus, Arnas Beručka, Darius Tarvydas, į klubą ką tik grįžės Ginatutas Matulis. Džiaugiuosi, kad žaidėjai noriai sutiko treniruotis ir ruoštis turnyrui. Kita vertus, vis dar neaišku, kas tikrai norės dalyvauti, nes šiame turnyre žaidėjai nebus apdrausti, todėl tiek iš žaidėjų pusės, tiek iš mano, kaip trenerio pozicijos, tai yra šiokia tokia rizika“, – teigė buvęs krepšininkas.

Anot jo, žaidimas trys prieš tris yra visiškai kitoks, nei įprastas krepšinis – reikia persiorientuoti ne tik žaidėjams ar treneriams, bet ir teisėjams. Vis dėlto treneris neabejoja, kad su laiku Utenos „Juventus“ ekipa įveiktų ir FIBA 3x3 pasauliniame reitinge šeštą vietą užimančią Šakių „Vytis–Gulbelė“, kurioje žaidžia ir buvęs profesionalus šalies krepšininkas Rolandas Skaisgirys.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną, Ž. Urbonas atskleidė, kad sutarties pratęsti su Shannonu Scottu, ko gero nenorėtų, o kito komandos legionieriaus – Bryanto Crawfordo – greičiausiai išlaikyti nepavyks dėl sumažėjusio biudžeto.

Gytis Radzevičius šiuo metu taip pat treniruojasi atskirai, juo domisi keli klubai – nenustebčiau, jei jis atsidurtų „Ryte“, „Neptūne“ ar Ispanijoje. Tiesą sakant, aš nesilaikau tos nuostatos, kad būtina išlaikyti praėjusių metų sudėtį. Žaidėjai turi būti alkani, jie privalo norėti žaisti ir laimėti. Man atrodo, kad su šia komanda mes vis dar turime nepabaigtų reikalų ir galime pasiekti tikrai nemažai“, – pasakojo pašnekovas.

Šiuo metu Utenos „Juventus“ laukia atsakymo iš FIBA Čempionų lygos – klubas neseniai pateikė paraišką dalyvauti čempionate. Pasak komandos trenerio, labiausiai į šį turnyrą ekipą veda sportinis interesas.

„Norime išbandyti savo jėgas ir kitur, tiesa, matome, kad Čempionų lygos meistriškumas didėja, čia pereina klubai ir iš Europos taurės, pavyzdžiui, Vilniaus „Rytas“, todėl mums patekti į čempionatą bus sudėtingiau. Nors man šis „Ryto“ sprendimas atrodo keistokai, tačiau panašu, kad jis buvo nulemtas finansinių aspektų, tad visiškai jį suprantu“, – sakė Ž. Urbonas.

Daugiau Žydrūno Urbono ir Vaido Čeponio minčių ir juokelių apie buvimą Utenos „Juventus“ prezidentu, politiką ir jaunųjų krepšininkų ugdymą – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)