Komandą į priekį ves kapitonas Antanas Udras, kuriam talkins gynėjai Eimantas Stankevičius ir Evaldas Šaulys, puolėjai Aurimas Urbonas ir Justas Furmanavičius bei vidurio puolėjas Benas Griciūnas.

Sudėties formavimą turnyrui klubas atidavė į A. Udro rankas. Pasak kapitono, jo suburti žaidėjai nori pakovoti dėl aukštesnių vietų.

„Žiūrime ir sekame, kas planuoja dalyvauti turnyre, ką kitos komandos renkasi. Yra į tai žiūrinčių rimčiau, yra ir tokių, kurie tam skiria mažiau dėmesio. Apsitarėme su vyrais, kad norime ne tik dalyvauti, bet galbūt kažką pasiekti, užimti aukštesnę vietą, todėl į komandą stengiausi įtraukti ir patirties, ir jaunesnių žaidėjų, kurie sieks pasirodyti“, – kalbėjo vyriausias „Šiaulių“ šešetuko žaidėjas.

Ryškiausius 3x3 krepšinio pasiekimus ekipoje yra iškovojęs A.Urbonas. Vilkėdamas VDU (Vytauto Didžiojo universitetas) marškinėlius jis praėjusiais metais ne tik tapo Europos universitetų trijulių krepšinio čempionu, bet ir buvo pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju.

Evaldas Šaulys taip pat nėra retas svečias 3x3 krepšinyje, praėjusių metų vasarą dalyvavęs ne viename Lietuvos 3x3 krepšinio čempionato etape, bei dusyk, Raseiniuose ir Plungėje, lipo ant apdovanojimų pakylos.

Kalbėdamas apie komandos patirtį žaidžiant 3x3, A.Udras neabejojo, kad žaidėjų turima patirtis padės greičiau persiorientuoti nuo įprasto formato krepšinio, be to, prisiminė patirtį bei treniruotes, gautas kelių pastarųjų sezonų metu.

„Tokio krepšinio patirties nemažai turi Aurimas, Evaldas vasaromis nuolat dalyvauja turnyruose, aš anksčiau žaisdavau, bet, manau, greitai prisitaikysiu prie pasikeitimų taisyklėse. Justas, Eimantas ir Benas yra individualiai labai stiprūs, jauni – irgi greitai persiorientuos.

Bendrų pasižaidimų po karantino dar nedarėme, tačiau kelis sezonus klube treniruočių metu labai daug žaidėme trys prieš tris, ypač kai patekdavome į traumų ruožą. Galvodamas apie dalyvavimą turnyre svarsčiau, kokius derinius reikėtų žaisti, tačiau netrukus supratau, kad ne vieną jų jau turime, nes atidirbinėjome tuos pačius dalykus“, – sakė A. Udras

Kalbėdamas apie laukiančius varžovus, A. Udras nesiėmė spręsti varžovų pajėgumo, tačiau pagrindine favorite įvardijo stipriausią šalies trijulių krepšinio komandą Šakių „Vytį-Gulbelę“. Taip pat kapitonas atsargiai vertino „Šiaulių“ galimybes turnyre.

„Pranašumą turės tos komandos, kurių krepšininkai bus sukaupę didžiausią tokio krepšinio patirtį, nes specifika yra visai kita. „Vytis-Gulbelė“ yra pagrindinė favoritė, seniai kartu žaidžia, taip pat, girdėjau, aktyviai ruošiasi turnyrui. O kam iš LKL klubų pavyks geriausiai, labai sunku pasakyti.

Geriau sektis turėtų toms, kurių žaidėjai turi didesnį tarpusavio supratimą, labiau pažįsta vienas kitą, gali nemažai lemti ir individualus meistriškumas. Mūsų komandos pajėgumą tikimės pamatyti dar iki turnyro Palangoje pradžios, planuojame dalyvauti Lietuvos čempionato etapuose Tauragėje ir Ukmergėje. Po jų įvertinsime, koks yra mūsų lygis“, – svarstė A.Udras

„Šiauliams“ turnyre taip pat padės fizinio rengimo treneris Nerijus Naglis.

Palangoje vyksiantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą sudarys trys atrankos (liepos 3-4 d., 10-11 d., 16-17 d.) bei vienas finalinis etapas (liepos 24-25 d.) Prizinis turnyro fondas – 74 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)