Kaip rašo Lukas Malinauskas portale „Basketnews.lt“, 36-erių G. Žibėnas dirbti į Lietuvą grįžta po 5 metų pertraukos. 2015 metais jis su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ iškovojo NKL bronzą ir išvyko į užsienį.

G. Žibėnas talkino D. Kairiui 2015-2016 m. sezone Lenkijoje, Slupsko „Energa Czarni“ ekipoje, 2017-2018 m. sezone Estijoje, Talino „Kalev/Cramo“ klube, o 2019-aisiais – Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje. Lenkijoje lietuvių duetas nuskynė pirmenybių bronzą, o Estijoje – čempionų titulą.

Tarp šių stotelių G. Žibėno karjera vingiavo per Iraną, Daniją, Italiją ir Indoneziją, kur dirbo pastaruosius dvejus metus. Kaunietis pirmąjį sezoną su Džakartos „Stapac“ laimėjo Indonezijos čempionatą.

40-mečio G. Dedaso ir D. Kairio keliai 2019-2020 m. sezono pradžioje susikirto Pirėjo „Olympiakos“ komandoje, į kurią tautietį pasikvietė vairą perėmęs Kęstutis Kemzūra.

Dedas Pirėjuje jau buvo įsikūręs nuo 2018-ųjų, kada juo pasitikėjimą išreiškė Davidas Blattas.

Graikijos grandui praėjusio sezono įkarštyje atleidus Kemzūrą, Kairys ir Dedas kartu persikėlė dirbti į Saratovo „Avtodor“ klubą.

Dėl COVID-19 pandemijos jų kaip vyr. trenerio ir asistento duetas Rusijoje spėjo pasidarbuoti tik trejose VTB Vieningosios lygos rungtynėse.

Dvimetrinis Dedas krepšininko karjerą baigė 2016-aisiais, o trenerio keliu eiti pradėjo Atėnų AEK komandoje. 2017-2018 m. sezone jis patirties sėmėsi Trikalos „Aries“ klube.

D. Kairys „Ryto“ stratego poste pakeitė Dainių Adomaitį. D. Kairys turėjo dar metus galiojančią ir gerokai pelningesnę sutartį su „Avtodor“, sulaukęs „Ryto“ kvietimo priėmė jį ilgai neatidėliodamas.

„Rytas“ su D. Kairiu pasirašė trejų metų sutartį.

D. Kairys vasario mėnesį tapo Saratovo „Avtodor“ vyr. treneriu. Prieš tai dirbo Kęstučio Kemzūros asistentu Pirėjo „Olympiakos“ klube. 2017-2019 metais dirbo Talino „Kalev“ vyriausiuoju treneriu ir dvejus metus buvo pripažintas geriausiu Estijos metų treneriu. Su „Kalev“ komanda pateko į VTB čempionato atkrintamąsias varžybas.

Būdamas Lietuvos rinktinės trenerio asistentu D. Kairys iškovojo Europos ir pasaulio krepšinio čempionatų bronzos medalius. Rinktinės trenerių štabe dirbo ir 2008-ųjų metų olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)