Tinklalaidės vedėjas Kipras Serpauskas 26-erių metų gynėją kamantinėjo apie sugrįžimą į Kauną, ankstesnį žaidimą „Žalgirio“ klube, legionieriaus patirtis ir bičiulystę su Mariumi Grigoniu.

T. Dimša yra vienas iš tų nedaugelio krepšininkų, kuriam teko rungtyniauti kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, o vėliau tapti jo auklėtiniu. Kaunietis pripažino, kad Š. Jasikevičius dar žaisdamas jau buvo panašus į trenerį.

„Buvome komandos draugai, bet jis ir tada vadovaudavo. Tada buvau jaunas, tad jo patarimai buvo aukso vertės, o metams einant kažką pasiimi iš visų. Jis dar ir žaisdamas buvo labai reiklus, bet dabar bus dar daugiau vadovavimo, kas yra normalu. Buvom lyg ir komandos draugai, bet jauniems žaidėjams jis jau tada buvo kaip treneris“, – pasakojo T. Dimša.

Vienas keisčiausių naujojo žalgiriečių karjeros momentų – žaidimas Prienų klube, kai į jį atvyko ir didžiulį susidomėjimą sukėlė broliai Ballai. Pats T. Dimša nedavė leidimo kūrybinei komandai naudoti savo atvaizdo, o vėliau ir paliko komandą.

„Iš pradžių buvo keista ir niekas nesitikėjo, kad jie iš tikro atvažiuos. Galiausiai jie atvažiavo, sportavome ir viskas buvo gerai. Taip, daug kamerų, dėmesio jiems. Sunku buvo dėl to, nes mes žaidėme savo, o jie žaidė savo. Kiekvienoje komandoje atvažiavę nauji žaidėjai turi prisitaikyti prie likusių, o pas mus buvo atvirkščiai. Nekartočiau to“, – atvirai pasakojo Lietuvos rinktinės kandidatas.

Atsakydamas į sirgalių užduotus klausimus T. Dimša turėjo ne vienoje vietoje gerai pasukti galvą. Štai paklaustas apie savo krepšininko idealą, vieno žmogaus išskirti jis negalėjo, tačiau vieną pavardę vis tik atskleidė.

„Labai sunku pasakyti, nes vieno idealo neturėjau. Kai žaidžiau pas Saulių Štombergą „Žalgiryje“ tikrai labai daug žiūrėjau į jo žaidimą, jis man daug padėjo ir davė daug patarimų. Man patiko jo žaidimo stilius“, – pasakojo Vokietijoje bei Italijoje dar rungtyniavęs žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)