San Antonijaus „Spurs“ ir JAV rinktinės strategas pareiškė, jog kiekvienas baltaodis krepšinio treneris turi suvokti, kaip jaučiasi juodaodžių bendruomenė. Anot specialisto, siekiant sėkmingo bendradarbiavimo, visiems treneriams yra privalu užsitarnauti savo juodaodžių auklėtinių pasitikėjimą.

„Didžioji dalis NBA atletų yra juodaodžiai. Mes turime suprasti, kur ir kaip jie užaugo. Ne vienas iš jų yra matęs, kaip vaikystėje nužudomi jų draugai. Jų istorijos dažnai priverčia pravirkti. Tai priverčia mane susigėsti ir dirbti sunkiau, nes aš esu privilegijuotas kalės vaikas.

Baltaodžiams treneriams reikia užsitarnauti juodaodžių žaidėjų pasitikėjimą. Ypač jei treniruoji komandą, kurioje dauguma yra juodaodžiai. Visada turi būti su jais nuoširdus bei suprasti jų situaciją“, – bendraudamas su JAV žiniasklaida kalbėjo G. Popovichius.

G. Popovichiaus auklėtinis DeMaras DeRozanas yra vienas aktyviausiai „Black Lives Matter“ protestuose dalyvaujančių krepšininkų. Sezono pratęsti dėl rasinės nelygybės nenori ir tokie atletai kaip Kyrie Irvingas bei Dwightas Howardas.

Pasak pranešimų, jei NBA sezonas galiausiai būtų nutrauktas, visi krepšininkai kartu sudėjus prarastų 1,2 mlrd. JAV dolerių nuo savo atlyginimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)