Ilgamečiai Eurolygos dalyviai – „Žalgiris“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Armani Olimpia“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Vitorijos „Baskonia“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“ – šeštadienį išsiuntė laišką varžybų organizatoriams, kuriame sutartinai nurodė, kad pasisako už tai, jog PAO ekipa liktų turnyre, nes ji buvo neatsiejama jo dalis pastaruosius 19 metų.

Pasirašytame kreipimesi pabrėžiama, kad reikia saugoti ne tik kolektyvinį susitarimą, bet ir Eurolygos prestižą bei reputaciją, o pati lyga įvardytas kaip evoliucionavusi ir labai sustiprėjusi, ypač per paskutinį dešimtmetį.

Laiške taip pat akcentuojama, kad „Panathinaikos“ savininko Dimitrio Giannakopoulo veiksmai ir niekuo nepagrįstas šmeižtas turnyro atžvilgiu yra netoleruotini ir smerktini.


Primename, kad Europos krepšinio grandas PAO siekia pasitraukti iš Eurolygos – graikų klubas turnyro vadovams ketvirtadienį išsiuntė oficialų raštą, kuriame viešai pareiškė esąs pasiryžęs perleisti savo turimą A licenciją ir akcijas.

Komandos prezidento Mano Papadopoulo pasirašytame laiške tvirtinama, kad „Panathinaikos“ savo valią trauktis iš Eurolygos išreiškė jau prieš porą mėnesių, o per tą laiką negavo jokio atsakymo.

Tikinama, kad dalyvavimas Eurolygoje „Panathinaikos“ nenešė jokios finansinės naudos, todėl klubas pageidauja perleisti savo turimą A licenciją kitai komandai.

Tiesa, PAO savavališkai pasitraukti iš Eurolygos dalyvių gretų negali, nes 2015-aisiais sudarė net 10 metų sutartį. Už jos nutraukimą anksčiau laiko Graikijos milžinui grėstų milijoninės sankcijos.

Prieš tai PAO savininkas 45-erių metų turtuolis D. Giannakopoulos specialioje spaudos konferencijoje paskelbė ieškantis pirkėjo ekipai, kurią įkainojo 25 mln. eurų.

Nesutarimais su Eurolyga ir jos vadovu Jordi Bertomeu garsėjęs D. Giannakopoulas taip pat tikisi, kad naujieji klubo vadovai paliks Eurolygą ir varžysis FIBA Čempionų lygoje.

Giannakopoulų šeima „Panathinaikos“ krepšinio padalinį valdė daugiau nei tris dešimtmečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)