Krepšininkas tinklalaidėje pasakojo, kad visuomet sau kelia aukščiausius tikslus, todėl grįžimas į „Žalgirį“ buvo kryptingo darbo rezultatas: „Nemanau, kad dar prieš dvejus ar trejus turėjau realią galimybę pereiti į tokio lygio klubą kaip „Žalgiris“, tačiau šie metai „Lietkabelyje“ man suteikė iki tol trūkusio pasitikėjimo savimi, turėjau daug laisvės tobulėti ir parodyti tai, ką sugebu.“

Jis tęsė, kad prie to itin daug prisidėjo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas. Jo propaguojamas greitas krepšinio stilius, akcentavęs staigias tranzicijas iš gynybos į puolimą, puikiai leido atsiskleisti tiek T. Dimšai, tiek pačiai Panevėžio komandai.

Jo teigimu, šis treneris buvo aukštesnio meistriškumo specialistas nei Žydrūnas Urbonas ar Virginijus Šeškus, kurie jį treniravo prieš tai.

Anot „Žalgirio“ naujoko, dar sezono eigoje jis buvo sulaukęs pasiūlymų išbandyti savo sėkmę Ispanijoje ar Turkijoje: „Buvo susidomėjimo iš Bilbao „RETAbet Basket“ ir Ankaros „Türk Telekom“ klubų – pastarasis Europos taurėje žaidė mūsų grupėje ir sezono viduryje atleido mano pozicijoje rungtyniavusį žaidėją, todėl jiems staigiai prireikė jį kažkuo pakeisti. Ir nors šie klubai siūlė gerokai didesnius pinigus, pasitaręs su treneriu nusprendžiau, kad jau įsibėgėjus sezonui komandos keisti nereikėtų, juolab kad N. Čanakas akcentavo, jog po sezono tikrai sulauksiu pasiūlymų iš stipresnių ekipų. Taip ir nutiko.“

Pokalbio metu T. Dimša atskleidė, kad praėjusios savaitės gale jau pradėjo treniruotis su Kaune esančiais žalgiriečiais, o aklimatizacijos periodas turėtų būti ganėtinai lengvas dėl pažįstamos komandos struktūros bei klube rungtyniaujančių draugų.

„Pastaruosius porą metų naujiems sezonams ruošdavausi su „Žalgirio“ fizinio pasirengimo treneriu, taip pat esame labai geri draugai su Mariumi Grigoniu, neblogai sutariu ir su Martinu Gebenu“, – sakė krepšininkas.

Tiesa, nors kol kas 26–erių metų sportininkas su treneriu Šarūnu Jasikevičium nekalbėjo, T. Dimša į savo rolę komandoje žiūri atsargiai: „Nemanau, kad einant pas Šarą į komandą galima būti 100 procentų užtikrintu dėl savo vaidmens klube, tačiau esu pasiryžęs atiduoti visas savo jėgas, kad įrodyčiau savo vertę ir išsikovočiau kuo daugiau žaidimo laiko. Nematau, kodėl reikėtų bijoti Šaro, nes kaip sakoma, bijai vilko – neik į mišką. Suprantu, kad tai yra itin reiklus treneris ir jeigu jis ant tavęs rėkia – tu greičiausiai to nusipelnei.“

Žalgirietis pratęsė, kad džiaugiasi galėdamas patekti į „Žalgirio“ komandą, nes ši komanda yra visa galva aukštesnė už kitas „Betsafe–LKL“ čempionate rungtyniaujančias ekipas – jų žaidimas yra nušlifuotas iki smulkiausių elementų.

Galiausiai krepšininkas prašneko ir apie savo ateitį Lietuvos nacionalinėje krepšinio rinktinėje: „Pirmas mūsų blynas tikrai prisvilo, tačiau manau, kad tai yra tik laiko klausimas, kol priprasime prie Dariaus Maskoliūno, nes turime daug laiko pasiruošti artimiausioms rungtynėms. Tiesa, savo pozicijoje turiu tikrai nemažai konkurentų, tad teks labai daug stengtis, norint patekti į rinktinės dvyliktuką.“

Daugiau T. Dimšos ir V. Čeponio minčių apie krepšininko patirtį su broliais Ballais, veiklą karantino metu ir artėjantį sezoną Žalgiryje – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)