Išvysti dviejų lietuvių dvikovos sirgaliams šįkart nepavyko – Giedraitis nebuvo registruotas rungtynėms, tačiau Frankfurto komandoje debiutavęs Masiulis rungtynes pradėjo starto penkete ir tapo vienu iš rezultatyviausių „Skyliners“ krepšininkų.

Iki trečiojo ketvirčio pabaigos likus kiek daugiau nei trims minutėms po Masiulio dėjimo Frankfurto klubas atitrūko 55:49, tačiau kėlinuko pabaigą bei lemiamos susitikimo dalies pradžią aukščiausiu lygiu gynyboje sužaidę Berlyno krepšininkai surengė įspūdingą spurtą 19:3 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Iki susitikimo pabaigos likus kiek daugiau nei dviem minutėm keli sėkmingi lietuvio epizodai grąžino „Skyliners“ viltis kovoti dėl pergalės. Greitame puolime išprovokavęs Peytono Sivos pražangą Masiulis sumetė baudų metimus, o kitoje atakoje pastatė puikią užtvarą Joe Rahonui, sumažinusiam deficitą iki trijų taškų.

Visgi Berlyno klubas patikimiau sužaidė dvikovos pabaigą – likus pusei minutės Luke'as Sikma taikliu dvitaškiu padidino „ALBA“ pranašumą iki 6 taškų ir įtvirtino Vokietijos sostinės ekipos pergalę.

Viso beveik 20 minučių aikštėje praleidęs Masiulis savo debiutinėse rungtynėse surinko 12 taškų (3/4 dvit., 1/5 trit., 3/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko vieną rezultatyvų perdavimą bei du kartus suklydo.

Ilga žaidybinė pertrauka atsispindėjo abiejų komandų krepšininkų veiksmuose. „Skyliners“ prarado 13, o „ALBA“ – net 15 kamuolių, o nuo baudų metimo linijos abi ekipos atakavo žemesniu nei 65 procentų taiklumu.

„ALBA“ ir „Skyliners“ į tarpusavio dvikovą stojo kaip varžovai perdaryto turnyro B grupėje. Kartu su Berlyno ir Frankfurto klubais į ją pakliuvo Liudvigsburgo „MHP Riesen“, Vechtos „RASTA“ ir Bambergo „Brose“.

Į ketvirtfinalį pateks po keturias geriausias abiejų grupių komandas, o penktąsias vietas A ir B grupėse užėmusios ekipos tarpusavyje susitiks dvikovoje dėl devintos vietos galutinėje komandų rikiuotėje.

„Skyliners“: Gytis Masiulis ir Yormanas Polas Bartolo po 12, Lamontas Jonesas 10 taškų.

„ALBA“: Peytonas Siva 16 (4/8 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd.), Landry Nnoko 13, Marcusas Erikssonas 11 taškų.

Iki turnyro sustabdymo dėl globalinės Covid-19 pandemijos 14 pergalių ir 5 pralaimėjimus surinkusi „ALBA“ žengė ketvirtoje, o vos 6 pergales ir 15 nesėkmių savo sąskaitoje turėję „Skyliners“ – keturioliktoje vietoje tarp septyniolikos lygos komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)