33-ejų lietuviui ateinantis sezonas Krasnodare bus jau penktasis. Šio Rusijos miesto komandoje įžaidėjas rungtyniavo 2012-2015 m. ir praėjusį, 2019-2020 m. sezoną.

Gynėjas jau yra tapęs ir klubo rekordininku – Mantas yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs krepšininkas „Lokomotiv“ istorijoje.

Lietuvio sąskaitoje – 610 tikslių perdavimų kitiems Krasnodaro ekipos žaidėjams. Vien per praėjusį sezoną jis kolegoms sėkmingai asistavo 141 sykį ir tai yra geriausias rezultatas Rusijos ekipos gretose.

Praėjusį sezoną „Lokomotiv“ pradėjo permainingai, o žaidimas stabilizavosi tik tuomet, kai ekipos vairą perėmė patyręs Rusijos krepšinio specialistas J. Pašutinas. Nors sukurti stebuklo ir išvesti komandą į kitą Europos taurės etapą jam nepavyko, prieš nutraukiant VTB Vieningosios lygos sezoną „Lokomotiv“ rikiavosi trečioje turnyro lentelės vietoje.

M. Kalnietis buvo vienas pirmųjų krepšininkų, apie kurių pasilikimą komandoje paskelbė „Lokomotiv“. Kodėl lietuviui buvo pasiūlyta pratęsti sutartį, J. Pašutinas išdėstė duodamas interviu VTB lygos interneto svetainei.

„Komandai tiesiog būtina turėti žaidėją, kuris savo patirtimi ir charakteriu sugeba motyvuoti, aplink save suvienyti kolektyvą. Mantas – aukščiausio lygio profesionalas, žaidęs dvejose olimpinėse žaidynėse, su Lietuvos rinktine iškovojęs medalius ir pasaulio čempionate, ir Europos čempionate. Krasnodare Kalnietis jau seniai tapo savu, su juo mes iškovojome pirmąjį Europos taurės titulą. Jis – pavojingas varžovams žaidėjas. Daug ką sako vien tai, kad jis yra klubo rekordininkas pagal atliktus perdavimus. Be to, Mantas gali pataikyti lemiamus metimus, yra patikimas gynyboje“, – lietuvio privalumus vardijo J. Pašutinas.

„Pridursiu, kad formuojant kolektyvą toks žaidėjas yra nepaprastai svarbus bendru komandinės chemijos klausimu“, – pratęsė jis.

Kitą sezoną „Lokomotiv“ gretose M. Kalnietis ir toliau turėtų rungtyniauti kartu su M. Kuzminsku. Puolėjas praėjusio sezono viduryje į Krasnodarą persikėlė iš Pirėjo „Olympiakos“ ir su Rusijos klubu pasirašė iki 2021-ųjų vasaros galiojančią 1,5 mln. eurų vertės sutartį.

Jau aišku, kad 2019-2020 m. sezone „Lokomotiv” komandoje nebebus Rusijos rinktinės veterano, snaiperio Vitalijaus Fridzono ir NBA patirties turinčio puolėjo Samo Dekkerio. Oficialiai paskelbta, kad jie palieka komandą.

Primename, kad Krasnodaro klubo viceprezidentu dirba lietuvis Ginas Rutkauskas. „Lokomotiv-Kuban“ ateinantį sezoną ir toliau turėtų varžytis Europos taurės turnyre, VTB Vieningoje lygoje.

„Jau buvome įsibėgėję, atradę savo žaidimą, varžovams mus sulaikyti nebuvo paprasta. Gaila, kad dėl koronaviruso pandemijos sezonas buvo nutrauktas. Mums tuo metu jau pavykdavo išnaudoti geriausias savo žaidėjų savybes, pavojų oponentams keldavo kiekvienas aikštėje pasirodydavęs krepšininkas. Dėl to papildomai apmaudu. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, tapome dar alkanesni ir piktesni – turėsime ką įrodyti ateinančiame sezone“, – dėstė J. Pašutinas.

M. Kalnietis praėjusį sezoną VTB Vieningoje lygoje per rungtynes vidutiniškai žaidė po 26 min., pelnė po 7,4 taško, atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 10,3 efektyvumo balo.

Europos taurėje gynėjas rungtyniavo po 25 min., pelnė po 6,9 taško, asistavo po 3,5 karto ir rinko po 8,7 efektyvumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)