Būtent su Donaldo Kairio treniruojama „Avtodor“ ekipa Rimo Kurtinaičio auklėtiniai kovo 9 d. sužaidė, kaip paaiškėjo vėliau, paskutines savo rungtynes – dėl koronaviruso pavojaus VTB pirmenybės buvo nutrauktos.

Tačiau tąkart komandos žaidė Maskvoje, o pirmoji tarpusavio akistata Saratove vyko dar praėjusį spalį.

Nors nuo to laiko prabėgo jau aštuoni mėnesiai, duodamas interviu savo tėvynės žurnalui „Sporta Avize“ apsilankymą „Kristall“ sporto rūmuose D. Bertanis apibūdino itin vaizdžiai.

„Sunku nusiteikti rungtynėms, kai po dviejų įtemptų Eurolygos mačų reikia skristi į Saratovą, kur temperatūra arenoje tesiekia 8 laipsnius, o rūbinėje dvokia taip, lyg ten savaitę būtų pragulėjęs lavonas“, – sakė snaiperis.

Per 6 tūkst. žiūrovų talpinančiuose Saratovo sporto rūmuose krepšinio parketas prieš rungtynes būna klojamas ant ledo, mat D. Kairio auklėtiniai arena dalinasi su „Kristall“ ledo ritulio komanda.

"Avtodor" sirgaliai (Foto: VTB league)

Tiesa, ir pats „Chimki“ Eurolygos namų rungtynes nuo 2017 metų žaidžia Mytiščių arenoje, kurioje po parketu taip pat slepiasi ledas.

Šiame Eurolygos sezone 4,6 taško ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius rinkęs D. Bertanis turi galiojančią sutartį ir kitam sezonui, tad pasisvečiuoti Saratove jam veikiausiai dar teks.

Tačiau latvis užsimena, jog savo šalies rinktinėje sirgaliai jo daugiau gali ir nebeišvysti – jei Latvija nepateks į 2022 metų Europos čempionatą.

O tokia perspektyva yra gana tikėtina – atrankos varžybas Roberto Štelmaherio auklėtiniai vasarį pradėjo dviem pralaimėjimais bosniams ir bulgarams.

Pats D. Bertanis kvalifikacijoje rungtyniauti negali dėl nesuderintų Eurolygos ir FIBA varžybų kalendorių.

„Neseniai apie tai pagalvojau. Nenoriu, kad toks scenarijus išsipildytų, tačiau yra reali tikimybė, jog jau sužaidžiau savo paskutines rungtynes rinktinėje“, – sakė nacionalinės komandos senbuvis.

Primename, kad Latvija praleido praėjusių metų pasaulio čempionatą ir nebeturi vilties dalyvauti kitų metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)