Lygos direktorius Stefanas Holzas interviu DPA teigė netoleruosiantis politinių pareiškimų krepšinio aikštėje.

„Mes užsiimame sportu ir neįsileidžiame jokio politikavimo jokia kryptimi“, – teigė S. Holzas.

Lygos vadovo žodžius netrukus pakomentavo Miuncheno „Bayern“ ekipos direktorius Marko Pešičius.

„Kai solidarumas ir vienybė yra labiausiai reikalingi, niekas negali suvaržyti žaidėjų saviraiškos laisvės. Priešinimasis rasizmui nėra politikavimas, tai – gyvenimo būdas“, – pareiškė Vokietijos čempionų vadovas.

Tuo metu „Ratiopharm“ įžaidėjas P. Guntheris socialiniame tinkle paskelbė esantis pasiruošęs skirti 10 tūkst. eurų savo nuomonę reikšiantiems kolegoms, jei lyga skirtų jiems pinigines baudas.

„Brangūs krepšininkai, jeigu jūs norite išsakyti savo poziciją ir dalyvauti kovoje su rasizmu – jauskitės laisvai, taip ir padarykite. Pirmus 10 tūkst. eurų baudų apmoku aš“, – replikavo 32-ejų vokietis.

Į diskusiją įsiterpė ir gyva Vokietijos krepšinio legenda Dirkas Nowitzki. Karjerą jau baigęs NBA veteranas tvirtino nuogąstaujantis dėl savo vaikų ateities.

„Mano širdis yra su Floydo šeima ir visomis šeimomis, paliestomis rasizmo bei socialinės neteisybės. Esu nusivylęs ir nuliūdintas šių nuolat pasikartojančių istorijų. Bijau dėl savo vaikų ateities. Kitos šeimos taip jautėsi ištisas kartas. Turime dabar tai pakeisti“, – teigė D. Nowitzki.

Visame pasaulyje kilusių protestų dėl G. Floydo mirties veidu Vokietijos sporte praėjusį savaitgalį tapo Dortmundo „Borussia“ futbolininkas Jadonas Sancho.

Pelnęs įvartį į „Padeborn“ vartus saugas iš Jungtinės Karalystės aikštėje nusivilko aprangą ir pademonstravo po ja dėvėtus kitus marškinėlius, ant kurių buvo užrašyta „teisingumo Georgui Floydui“.

Žaidėjui iškart buvo parodyta geltona kortelė, o po mačo grėsė ir piniginė bauda ar net diskvalifikavimas, mat Vokietijos futbolo federacija taip pat turi griežtas politinių žinučių draudimo taisykles.

Vis dėlto trečiadienį pastaroji pranešė nebausianti J. Sancho ir kitų panašiai protestavusių futbolininkų dėl „jų solidarumo kovoje prieš rasizmą“.

Apie šį atvejį pasisakė ir FIFA prezidentas Giannis Infantino, anot kurio, „tokie marškinėliai nusipelno plojimų, o ne baudų“.

Dėl koronaviruso pandemijos sustabdytos Vokietijos krepšinio pirmenybės bus atnaujintos ateinantį šeštadienį Miunchene. Sezoną tęs tik 10 pajėgiausių komandų iš 17, pradėjusių varžybas.

Klubai bus padalinti į dvi grupes. Roko Giedraičio atstovaujama Berlyno ALBA ir Gyčiu Masiuliu pasipildžiusi Fraporto „Skyliners“ žais B pogrupyje su Vechtos „Rasta“, Liudvigsburgo „MHP Riesen“ ir Bambergo „Brose“.

A grupėje kovos šeimininkas „Bayern“, „Crailsheim Merlins“, Oldenburgo „EWE Baskets“, „Gottingen“ ir „Ratiopharm“.

Primename, kad praėjusią savaitę keturi Mineapolio policijos pareigūnai buvo atleisti iš darbo po tragiško incidento gatvėje, pasibaigusio 46-erių juodaodžio amerikiečio G. Floydo mirtimi.


Socialinius tinklus užplūdus vaizdo įrašui, kuriame policijos pareigūnas keliu laiko prispaudęs G. Floydo galvą prie asfalto, Federalinis tyrimų biuras (FBI) pradėjo įvykio analizę, o į gatves įvairiuose miestuose išėjo pasipiktinę protestuotojai, policiją kaltinantys rasizmu.

Vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnų sulaikytas vyras guli greta automobilio ir maldauja leisti jam įkvėpti oro, tačiau policininkas į jo ir aplinkinių prašymus nereaguoja ir toliau laiko prispaustą žmogaus kaklą.

G. Floydas buvo sulaikytas po pranešimo, kad maisto prekių parduotuvėje bandė atsiskaityti padirbtu 20 JAV dolerių banknotu. Mineapolio policijos atstovų teigimu, vyras iš pradžių nepakluso pareigūnų reikalavimui išlipti iš savo automobilio, todėl prieš jį panaudota jėga.

JAV kilę protestai peraugo į riaušes ir plėšikavimą, dėl ko kai kuriose valstijose mobilizuota nacionalinė gvardija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)