Pasaulį užklupusi koronaviruso pandemija gerokai pakoregavo ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybės planus.

Nuo 2011-ųjų – jau dvi kadencijas – LKF prezidento pareigas eina vienas garsiausių visų laikų šalies krepšininkų Arvydas Sabonis. Antrosios jo kadencijos pabaiga pagal planą turėjo sutapti ir su Tokijo olimpinių žaidynių ciklo pabaiga – A. Sabonis po jo trauktis norėjo pats, tokią įvykių eigą automatiškai būtų nulėmę ir LKF įstatai, pagal kuriuos tas pats prezidentas organizacijai gali vadovauti tik dvi kadencijas iš eilės.

Rudenį buvo planuojama šaukti ataskaitinę-rinkiminę LKF konferenciją, kurioje būtų išrinktas naujas federacijos prezidentas.

Tačiau situacija pakrypo nelaukta linkme. Dėl koronaviruso į 2021-ųjų vasarą buvo perkeltos Tokijo olimpinės žaidynės su atrankiniais turnyrais – automatiškai į kitų metų vasaros pabaigą nusikėlė ir olimpinio ciklo pabaiga.

Susidarė neeilinė situacija – nors A. Sabonio 4 metų kadencija ir baigiasi, su olimpinių žaidynių ciklo pabaiga ji nesutampa, nors pagal LKF įstatus turėtų būti būtent taip.

„Ketverių metų laikotarpis yra skaičiuojamas nuo atitinkamais metais Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) organizuojamų vasaros olimpinių žaidynių pabaigos iki kitų vasaros olimpinių žaidynių (olimpiniam ciklui) pabaigos, t.y. LKF prezidento rinkimai vykdomi tais pačiais metais, kaip TOK vykdo vasaros olimpines žaidynes“, – rašoma LKF įstatuose.

Esamos padėties atveju logiškiausias sprendimas būtų dar metams pratęsti A. Sabonio kadenciją, ką suponuoja ir patys LKF įstatai. Būtent tai ir bus mėginama įgyvendinti kitą savaitę. Gegužės 9-ąją Kaune vyks LKF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame ir paaiškės, ar A. Sabonis dar metus išliks organizacijos vadovu.

Delfi žiniomis, kai kurie LKF Vykdomojo komiteto nariai jau išreiškė savo pageidavimą A. Sabonį ir toliau matyti federacijos vadovo poste. Nors pats prezidentas savo nuomonės šiuo klausimu dar nėra išsakęs, manoma, kad dar metus būti federacijos vadovu jis sutiks.

„Visi norėtų, kad jis liktų pareigose dar metus. Manau, liks“, – prieš keletą savaičių yra sakęs ilgametis A. Sabonio bendražygis ir bičiulis Rimas Kurtinaitis.

Jei A. Sabonis priims sprendimą likti, o Vykdomasis komitetas tokį žingsnį patvirtins, LKF prezidento rinkimai iš 2020-ųjų rudens bus perkelti į 2021-ųjų. Tokiu atveju rugsėjį bus rengiama ne ataskaitinė-rinkiminė, o kasmetinė ataskaitinė LKF konferencija.

Iki olimpinio ciklo pabaigos Lietuvos vyrų rinktinės trenerių turėtų dirbti Darius Maskoliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)