Laidos svečias kalbėjo apie finansinę sutarčių pusę, garsių žaidėjų galimas karjeros kryptis, papasakojo, kaip viduryje nakties gelbėjo buvusį žalgirietį Isaiah Hartensteiną ir atskleidė įdomių detalių apie Artūro Gudaičio perėjimą iš „Žalgirio“ į Vilniaus klubą.

„Kol kas rinkoje gana tylu. Komandos laukia, kol pasibaigs karantinas. Visi stebi ir valstybiniu lygiu, jog žinotų, kada prasidės kitas sezonas – laiku ar nelaiku. Dabar yra laukimo režimas, – laidoje „Iš rūbinės“ pasakojo T. Bulotas. – Dažniausias scenarijus – komandos susitaria su žaidėjais ir visi gaus apie 80 procentų savo metinių pajamų. Vieni klubai nori pasinaudoti situacija ir sutaupyti pinigus, kiti – pasinaudoti situacija ir parodyti, jog labai gerbia žaidėjus ir tokioje situacijoje gali elgtis išskirtinai.“

Krepšinio gerbėjams labiausiai įdomu, kur vasarą nusidrieks Lietuvos krepšininkų keliai. Gandai jau dabar sklando internetų portaluose, o T. Bulotas į juos žiūri su šypsena.

„Artūru Gudaičiu aktyviai domisi Madrido „Real“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos. Tai galiu patvirtinti, tiesa – pats Artūras gali pratęsti sutartį su Milano „Olimpia“ komanda, tačiau viskas priklauso nuo jo. A. Gudaitis turi pasirinkimą – likti ar išvykti, – M. Kuzminskui atskleidė T. Bulotas. – Luku Lekavičiumi po gero sezono taip pat domisi, tačiau, kol kas, jo – sprendimas neaiškus. Arnoldas Kulboka domino Kauno „Žalgirio“ klubą, tačiau jau pasirašė kontraktą ir jis lieka Ispanijoje. Įdomu, kad jei ne pandemija, jis jau būtų keliavęs į Šarlotės „Hornets“ klubą NBA lygoje.“

Laidos svečias taip pat atskleidė, kad brangiausiu Kauno „Žalgirio“ žaidėju Edgaru Ulanovu domisi Milano „Armani“ klubas.

Merginos įsiamžina ir naudoja tas nuotraukas ar kitus įrodymus, šantažuoja žaidėjus, kad gautų pinigų. Konkrečiai negaliu pasakoti ir nenorėčiau, bet taip tikrai būna. Į Lietuvą neseniai tai atėjo.
Tadas Bulotas

Paklaustas, kaip sekasi laviruoti tarp dviejų ugnių – nesugadinti santykių su klubais ir tinkamai atstovauti savo klientams krepšininkams – T. Bulotas teigė, kad tai nėra lengva. „Kai bandai įtikti abiems, nelabai sekasi. Visuomet stengiuosi padėti abiems pusėms, bet jei ateina momentas, kai abi pusės suka skirtingomis kryptimis, tuomet palaikau ir esu su žaidėju“, – kalbėjo jis.

Savo krepšinio agentūrą „BBaltics“ kompanijai „Wasserman“ pardavęs T. Bulotas tapo pastarosios tarptautinio krepšinio departamento viceprezidentu: „Norėdamas dirbti su jais priėmiau tokį sprendimą ir džiaugiuosi, nes atsirado naujos galimybės ir pradėjau naują karjeros etapą“.

Pasak jo, krepšinio agentas paprastai gauna 10 proc. nuo žaidėjo kontrakto, tačiau nemažai ir investuoja į peržiūras, reabilitacijas, treniruotes. Kiek žaidėjai turi uždirbti, kad neštų pelną agentūrai?

„Priklauso nuo žaidėjo, bet kad žaidėjas „atsipirktų“, agentūra turi gauti apie 10 tūkst. eurų. O tai reiškia, kad per metus krepšininkas turėtų gauti apie 100 tūkst. eurų“, – kalbėjo laidos „Iš rūbinės“ svečias.

T. Bulotas nepaneigė, kad kartais „blefuoja“ sėdėdamas prie derybų stalo su klubais, tačiau nemeluoja, nes tuomet gali pakenkti žaidėjui. Tiesa, kartais būna tokių žaidėjų, kuriems reikia pasakyti ne.

„Toks buvo Dovydas Redikas. Priėjome ribą. Aišku, visuomet noriu padėti, net kai meistriškumas nekyla, nesakau, kad nepadėsiu, bet negaliu skirti tiek laiko, kiek pagrindiniams klientams. Tokios situacijos kaip su D. Rediku neleidžia tęti bendradarbiavimo, nes negali pasitikėti tokiu klientu“, – sakė jis.

Kokia absurdiškiausia situacija, kokią teko spręsti?

„Kai Isaiah Hartensteinas dar žaidė „Žalgiryje“, paskambino jis man 2.30 nakties ir pasiskundė, kad Kaune negali patekti į savo butą. Nežinojo, kam skambinti, tai paskambino man į Vilnių. Teko spręsti, kaip jam patekti į butą vidury nakties. Yra tekę ir skambinti žaidėjų draugėms, meluoti už juos“, – juokėsi T. Bulotas.

Anot jo, į Lietuvą taip pat pradėjo brautis Amerikoje paplitęs šantažavimo modelis: „Merginos įsiamžina ir naudoja tas nuotraukas ar kitus įrodymus, šantažuoja žaidėjus, kad gautų pinigų. Konkrečiai negaliu pasakoti ir nenorėčiau, bet taip tikrai būna. Į Lietuvą neseniai tai atėjo. Apskritai sakau, kuo jaunesni žaidėjai, tuo stengiuosi kalbėti, kad jie neturėtų rimtų santykių, o daugiau telktųsi į darbą. Rimti santykiai ateis vėliau“.

Dar viena kontroversiška situacija krepšinio agentui nutiko, kai teko padėti Artūrui Gudaičiui iš Kauno „Žalgirio“ persikelti į Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Tai, kad nenori žaisti „Žalgiryje“ jis sakė likus metams iki persikėlimo. Tuomet stengiausi įkalbėti, kad liktų, bet kai po metų vėl pasikartojo, supratau, kad turiu atstovauti jo interesams ir ieškoti kito klubo. Buvo daugiau pasiūlymų, o „Lietuvos rytas“ net nepateikė geriausių finansinių sąlygų, bet Vilniaus komandą tuomet treniravo mano atstovautas treneris Marcelo Nicola, kuris labai norėjo A. Gudaičio. Tuo metu tai atrodė saugiausias variantas negalvojant apie priešpriešas tarp klubų, o tik apie krepšinį“, – sakė M. Kuzminsko vedamos laidos pašnekovas.

Dar daugiau linksmų istorijų ir faktų išgirsite pažiūrėję visą ketvirtos Delfi TV laidos „Iš rūbinės“ vaizdo įrašą. Kitoje laidoje M. Kuzminskas pažadėjo pakalbinti patį geriausią savo draugą. Kas jis?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)