Į žemesnę lygą „Olympiakos“ klubas buvo išmestas dar praėjusią vasarą, dėl dėl nuolatinių konfliktų su Graikijos lyga, kurią kaltino pataikaujant pagrindiniam konkurentui Atėnų „Panathinaikos“.

Formaliai tokio sprendimo priežastimi tapo „Olympiakos“ paskelbtas boikotas, atsisakius žaisti lygos ketvirtfinalio rungtynes su „Panathinaikos“.

Visą šį sezoną pagrindinė „Olympiakos“ sudėtis žaidė tik Eurolygoje, o Graikijos antrame divizione kovojo iš jaunų krepšininkų sudaryta Pirėjo komanda. Nors tuo metu, kai dėl koronaviruso čempionatas buvo nutrauktas, „Olympiakos“ B sudėtis čempionate buvo antra, Graikijos krepšinio federacija nesuteikė Pirėjo klubui teisės kitą sezoną sugrįžti į elito gretas.

Tokią privilegiją gavo kiti du klubai – Atėnų „Diagoras Driopideon“ ir Misolongio „Charilaos Trikoupis“. Antrojo diviziono turnyro lentelėje prieš čempionato sustabdymą Misolongio komanda buvo pirma, o Atėnų priemiestyje įsikūrusi „Diagoras Driopideon“ – trečia.

Iš viso kito sezono Graikijos elito divizione kovos 16 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)