„Didžiuojamės galėdami pranešti, kad po 12 metų pertraukos mūsų klubas dalyvaus kontinentinio lygmens varžybose. Toks buvo vienas mūsų tikslų, tik patys netikėjome, kad jį pasieksime taip greitai – juk dar pernai žaidėme antrame Italijos divizione“, – sakė „Fortitudo“ prezidentas Christianas Pavani.

Bolonijos ekipa užėmė tik aštuntą vietą Italijos čempionate, kai jis kovą buvo iš pradžių sustabdytas dėl koronaviruso pandemijos, o vėliau ir nutrauktas.

Tačiau klubo trofėjų lentynoje yra ne vienas garbingas apdovanojimas.

Dukart Italijos čempionai tarptautinėje arenoje toliausiai nužygiavo 2003-2004 metų sezone, kai tik finale neatsilaikė prieš Šarūno Jasikevičiaus vedamą Tel Avivo „Maccabi“ kariauną.

Į geriausių Eurolygos komandų ketvertą „Fortitudo“ pateko ir 1999 bei 2001 metais.

Geriausiais laikais klubo garbę gynė tokios žvaigždės kaip Artūras Karnišovas, Aleksandras Džordževičius, Marko Jaričius, Sani Bečirovičius, Carlosas Delfino, Anthony Bowie, Tyusas Edney, Dominique'as Wilkinsas, Carltonas Myersas, Gregoras Fučka, Gianluca Basile, Gianmarco Pozzecco, Marco Belinelli.

„Teamsystem“, „Skipper“ ar „Climamio“ vardais dėl titulinių rėmėjų dar žinomos ekipos marškinėlius taip pat yra vilkėję Valdemaras Chomičius ir Eurelijus Žukauskas.

2009-aisiais finansinių sunkumų galutinai nualintas klubas suiro, bet po ketverių metų buvo atgaivintas vietos verslininkų ir pradėjo naują gyvenimą ketvirtoje pagal pajėgumą Italijos lygoje.

Panašų likimą patyrusiam kitam Bolonijos grandui „Virtus“ grįžti tarp elito pavyko anksčiau, ir galbūt tik koronavirusas neleido susigrąžinti nuo 2001-ųjų neregėto titulo – A. Džordževičiaus auklėtiniai pirmavo čempionate.

Tuo metu „Fortitudo“ prisikėlimui toliau vadovaus Italijos rinktinės vairininkas Romeo Sacchetti, su kuriuo trečiadienį pasirašyta dvejų metų trukmės sutartis.

Komandos sudėtyje šiemet žinomiausi veidai buvo ilgametis rinktinės gynėjas Pietro Aradori, taip pat buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius iš Kroatijos Rokas Stipčevičius.

Primename, kad praėjusią savaitę Europos taurės turnyrą išmainyti į Čempionų lygą nusprendė „Rytas“, Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija) ir Bilbao „Retabet“ (Ispanija) klubai.

Pranešama, kad FIBA vilioja daugiau Ispanijos ekipų, tarp jų – ir ilgametę Eurolygos bei Europos taurės varžybų dalyvę Malagos „Unicaja“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)