Vis dėlto „Hapoel“ vadovai gali viltis, jog investicija atneš solidžių dividendų, jei tik 19-metis snaiperis vėliau persikels į NBA lygą.

Tokiu atveju naujasis lietuvio klubas galėtų tikėtis maždaug 600-700 tūkst. eurų dydžio kompensacijos.

Teisės į D. Sirvydį anapus Atlanto priklauso Detroito „Pistons“, kuriam pernai iš karto po NBA naujokų biržos gynėją perleido 37-u šaukimu jį pasirinkęs Dalaso „Mavericks“ klubas.

Kaip pažymi „Sport 5“, Lietuvos krepšininko agentas yra Michaelas Tellemas, kurio tėvas Arnas Tellemas užima „Pistons“ viceprezidento postą, o anksčiau buvo vienas „Hapoel“ savininkų.

Vis dėlto Jeruzalės klubo ėjimas rizikingas – jei D. Sirvydis neiškeliaus į NBA, „Hapoel“ gali pasigailėti suplojęs šešiaženklę sumą konkurentams pačiame krepšinio finansus sujaukusios koronaviruso pandemijos įkarštyje.

190 tūkst. eurų išpirka buvo numatyta D. Sirvydžio sutartyje.

Krepšininkas šį sezoną vidutiniškai rinko po 6,6 taško (38 proc. tritaškių) Europos taurės turnyre ir 5,7 taško (33 proc. tritaškių) Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Primename, kad kitame sezone tiek „Rytas“, tiek „Hapoel“ turėtų žaisti FIBA Čempionų lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)