Kaip praneša graikų portalas SDNA, D. Giannakopoulas su Eurolygos vadovu J. Bertomeu susikirto per pirmadienį vykusį posėdį, kurio metu buvo priimtas sprendimas nutraukti sezoną.

Graikas išreiškė pasipiktinimą dėl J. Bertomeu darbo koronaviruso pandemijos metu.

„Pastaruosius tris mėnesius jūs vedėte derybas su krepšininkais dėl sutarčių. Darbo buvo atlikta 65 proc., bet jūs sutikote, kad žaidėjams klubai išmokėtų 80 proc. atlyginimų. Jūs nesikalbėjote su rėmėjais, neklausėte, ką jie gali pasiūlyti dėl sezono pratęsimo, bet derėjotės su žaidėjais. Mes norėtume išgirsti apie kito sezono Eurolygos finansinę situaciją, nes apie būsimas įplaukas klubai dar negirdėjo nieko“, – į J. Bertomeu kreipėsi graikas.

Tikslaus atsakymo neišgirdęs, D. Giannakopoulas tiesiai šviesiai pareiškė: „Jei nesužinosime nieko apie kito sezono pajamas, negalime pasakyti, kad tikrai liksime Eurolygoje.“

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Panathinaikos“ vadovas kalba apie galimą pasitraukimą iš turnyro. Tačiau faktą, kad šį kartą kalbos nėra laužtos iš piršto, patvirtina Bolonijos „Virtus“ klubo vadovo Luca Baraldi žodžiai. Jis savo šalies žiniasklaidai teigė, jog įdėmiai seka esamą situaciją ir turi informacijos, kad vienas iš Eurolygos klubų tikrai gali pasitraukti.

„Nieko keisto, kad Eurolyga kitam sezonui patvirtino tų pačių 18 klubų dalyvavimą. Tačiau dabar reikia laukti, ar visi jie tikrai dalyvaus varžybose. Teko girdėti, kad „Panathinaikos“ turi dvejonių dėl ateities. Jeigu visos komandos dalyvaus, mes šansų į turnyrą patekti neturėsime, bet jeigu kas nors atsisakytų, mes jau esame užpildę paraišką“, – savo planų sugrįžti į Eurolygą neslėpė italas.

D. Giannakopoulas birželio 3 d. žada surengti specialią spaudos konferenciją, kurioje pristatys savo klubo ateities planus.

Tuo metu Serbijoje pasipiktinimą lieja Belgrado „Partizan“ stovykla. Keletą metų iš eilės iš J. Bertomeu apie galimą vardinį kvietimą į Eurolygą girdėję „partizanai“ ir vėl liko be nieko. Europos taurės turnyras buvo nutrauktas, patvirtintos tos pačios 18 Eurolygos komandų, todėl „Partizan“ svajonės vėl žaisti elite subliuško.

Savo nuomonę šiuo klausimų išsakė netgi šalies Olimpinio komiteto prezidentas, ilgametis krepšinio treneris Božidaras Maljkovičius, ėmęs linksniuoti generalinio Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo rėmėjo – rusų dujų giganto „Gazprom“ pavadinimą.

„Žmonės Eurolygoje kalba, kad jų turnyre nėra dovanų. Todėl aš norėčiau paklausti – kuo „Zenit“ Europos krepšiniui nusipelnė labiau nei „Partizan“?“ – dėl privilegijų antrus metus iš eilės Eurolygoje žaisiančiam Sankt Peterburgo klubui piktinosi B. Maljkovičius.

„Atsakysiu pats. Jie tiesiog turi „Gazprom“. Ir argi tai nėra dovana? Būtų buvęs džentelmeniškas ėjimas, jei jie būtų skyrę dvi vietas geriausioms Europos taurės komandoms – „Partizan“ ir „Virtus“, – teigė jis.

Tiesa, verta pažymėti, kad Europos taurės turnyras prasidėjus koronaviruso krizei dar nebuvo pasibaigęs, todėl nėra aišku, ar „Virtus“ ir „Partizan“ tikrai būtų tapusios geriausiomis Europos taurės komandomis – būtent joms, jei sezonas būtų užbaigtas pagal planą, turėjo priklausyti du kelialapiai į Eurolygą.

„Gazprom“ pavadinimas užkliuvo ir kitam garsiam Serbijos krepšinio specialistui Duško Vujoševičiui.

„Panašu, kad „Gazprom“ taps nauju Eurolygos rėmėju, o tai automatiškai „Zenit“ klubui išrūpins papildomą A licenciją. Taigi, Eurolygoje bus jau 12, o nebe 11 komandų su tokio lygio nuolatinėmis licencijomis. Nemanau, kad tai yra geras žingsnis Europos krepšiniui – šitie 10 metų ilgalaikiai kontraktai. Ta pati „Crvena Zvezda“ lieka su vardiniu kontraktu, o apie tai, kas nutiko „Partizan“ klubui, išvis nėra ką sakyti – tai visiškai nesąžininga“, – dėl neįvykdytų Eurolygos pažadų piktinosi serbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)