Prieš lemiamą pirmadienio vaizdo konferenciją, kurioje dalyvavo 11 ilgalaikes licencijas turinčių klubų ir lygos prezidentas Jordi Bertomeu, žiniasklaidoje bandyta suskaičiuoti į dvi stovyklas pasidalinusius balsus: vieni norėjo mėginti laimę ir tęsti sezoną vasarą, kiti jau kėlė baltą vėliavą.

Pasirodo, be reikalo: prie balsavimo prieita taip ir nebuvo.

Jau pačioje pradžioje J. Bertomeu, praėjusį savaitgalį išgirdęs griežtai nepalankią Eurolygos žaidėjų asociacijos nuomonę apie galimą sezono tęsinį, pasiūlė dėti tašką.

„Realiai nebalsavome. J. Bertomeu pasakė, kad siūlo sezoną nutraukti, nes nėra galimybių jį tęsti. Bendru sutarimu ar ne bendru nusprendėme, bet balsavimo nebuvo“, – pasakojo P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas neslėpė pageidavęs vasarą dar pratęsti sezoną – ne šiaip sau Lietuvos čempionai, užsitikrinę Vyriausybės palaikymą, pretendavo surengti baigiamąjį Eurolygos turnyrą Kaune.

Anot P. Motiejūno, grįžti į aikštę liepą norėjo maždaug pusė klubų.

Vis dėlto Kauno ekipos direktorius teigė suprantantis J. Bertomeu argumentus.

„Norėjome žaisti, dėjome pastangas turnyrą organizuoti Lietuvoje. Galvojome, kad būtų pavykę tai padaryti, nemažai klausimų buvo išspręsta. Vilties pabaigti, ką pradėjome, dar buvo, bet yra kaip yra.

Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvienoje šalyje vis kitokia situacija. Pavyzdžiui, Rusijoje ji dabar žymiai labiau įtempta nei pas mus. Palaikome Eurolygos siūlymą, nes turime pasitikėti jų vadovavimu ir pasitikime“, – komentavo P. Motiejūnas.

Tad vos prieš savaitę dėl sušvelnintų karantino ribojimų į treniruotes grįžę žalgiriečiai dabar vėl skirstysis kiekvienas sau.

„Kaip ir kiekvieną vasarą dėliosime planą, kas kaip dirbs individualiai. Bet realiai po vienų atostogų dabar prasideda vasaros atostogos“, – sakė P. Motiejūnas.

Apie komandos komplektaciją kitam sezonui jis turėjo mažai ką pasakyti – dėl prarastų pajamų ir smunkančios biudžeto kartelės nuogąstaujantis klubo vadovas neslėpė skaičiuosiantis kiekvieną centą.

„Nemažai mūsų dabartinių žaidėjų sutartyse turi vadinamąjį „pliusą“. Kalbėsimės su agentais. Klubui didžiausias klausimas yra kitų metų biudžetas, nežinomybė dėl žiūrovų, rėmėjų. Iš esmės keičiasi klubo pajamos ir reikia pasverti, kiek galime išleisti žaidėjams.

Dar nėra tiksliai paskaičiuota, kiek pajamų praranda klubai ir Eurolyga. Kai bus aišku, turės būtų kalba su žaidėjų asociacija ir dėl ilgalaikių sutarčių, nes rinka tikrai keisis. Gavę tą informaciją matysime, kaip dėliotis darbus“, – planavo P. Motiejūnas.

Primename, kad kovo 12 d. baiminantis užkrato plitimo rizikos Eurolygos reguliarusis sezonas buvo sustabdytas likus 6 turams iki finišo.

18 komandų turnyro lentelėje „Žalgiris“ tuo metu užėmė devintą vietą (12/16) ir siekė kelialapio į ketvirtfinalį, o viršūnę okupavusi buvo Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) komanda (24/4).

Kelis mėnesius sekusi pandemijos raidą ir ieškojusi galimybių sezono tęsiniui, Eurolyga ruošė planą liepos 4-26 dienomis užbaigti varžybas visoms ekipoms susirinkus į vieną miestą. Tarp pretendentų surengti baigiamąjį turnyrą buvo ir Kaunas.

Vis dėlto tokiam sumanymui priešinosi Eurolygos žaidėjų asociacija, nuogąstavusi tiek dėl nenuslopusio koronaviruso pavojaus, tiek dėl pernelyg trumpo pasiruošimo keliamos traumų rizikos.

Sezono atnaujinimui nepritarė ir dalis iš 11 ilgalaikes Eurolygos licencijas turinčių klubų.

Pirmadienį nuotoliniu būdu posėdžiavę Eurolygos klubai ir turnyro vadovybė galiausiai pasiryžo dėti tašką. Atšauktas ir likęs Europos taurės varžybų sezonas.

Nei Eurolygos, nei Europos taurės turnyro nugalėtojai nebus skelbiami.

Kartu pranešta, jog visi 18 Eurolygos klubų bei ketvirtfinalius pasiekę Europos taurės varžybų dalyviai išsaugos savo vietas ir kitame sezone, kuris prasidės spalio 1 d.

Oficialiame pranešime Eurolyga nurodė, jog sprendimas priimtas atsižvelgiant į saugumo iššūkius, nelygias galimybes komandos pasiruošti baigiamajai sezono fazei, kelionių suvaržymus ir traumų riziką.

Eurolygos lentelė prieš nutraukiant sezoną:

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)