Jau pačioje lemiamo posėdžio pradžioje Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu išsklaidė miglotas viltis vasarą grįžti ant parketo, pasiūlydamas skelbti sezono pabaigą.

Klubai ispano pozicijai neprieštaravo.

Tuo pačiu nutraukiamas ir likęs Europos taurės varžybų sezonas.

Nei Eurolygos, nei Europos taurės turnyro nugalėtojai nebus skelbiami.

Kartu pranešta, jog visi 18 Eurolygos klubų bei ketvirtfinalius pasiekę Europos taurės varžybų dalyviai išsaugos savo vietas ir kitame sezone.

Taip pat apsispręsta, jog kitas Eurolygos sezonas startuos spalio 1 d., o kovos dėl Europos taurės – diena anksčiau.

Oficialiai apie nutrauktą sezoną paskelbusi Eurolyga nurodė, jog sprendimas priimtas atsižvelgiant į saugumo iššūkius, nelygias galimybes komandos pasiruošti baigiamajai sezono fazei, kelionių suvaržymus ir traumų riziką.

„Be abejonių, tai buvo sunkiausias sprendimas per 20 Eurolygos metų. Dėl nuo mūsų nepriklausančių priežasčių turėjome nutraukti patį sėkmingiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje.

Per pastaruosius pustrečio mėnesio visos suinteresuotos pusės rodė ryžtą išbandyti visus įmanomus būdus, kaip patenkinti sirgalių troškimą ir užbaigti sezoną. Didžiuojuosi tuo, kokia vieninga išliko mūsų bendruomenė, klubų savininkai, komerciniai partneriai, žaidėjai, treneriai, teisėjai ir sirgaliai. Vis dėlto aukščiausias interesas yra sveikata.

Per ateinančius mėnesius darysime viską, kad rudenį grįžtume stipresni. Tai – ne pabaiga, o veikiau nauja pradžia“, – guodėsi J. Bertomeu.

Primename, kad kovo 12 d. baiminantis COVID-19 užkrato plitimo rizikos Eurolygos reguliarusis sezonas buvo sustabdytas likus 6 turams iki finišo.

18 komandų turnyro lentelėje Kauno „Žalgiris“ tuo metu užėmė devintą vietą (12/16) ir siekė kelialapio į ketvirtfinalį, o viršūnę okupavusi buvo Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) komanda (24/4).

Kelis mėnesius sekusi pandemijos raidą ir ieškojusi galimybių sezono tęsiniui, Eurolyga paruošė planą liepos 4-26 dienomis užbaigti varžybas visoms ekipoms susirinkus į vieną miestą. Tarp pretendentų surengti baigiamąjį turnyrą buvo ir Kaunas.

Vis dėlto tokiam sumanymui priešinosi Eurolygos žaidėjų asociacija, nuogąstavusi tiek dėl nenuslopusio koronaviruso pavojaus, tiek dėl pernelyg trumpo pasiruošimo keliamos traumų rizikos.

Sezono atnaujinimui nepritarė ir dalis iš 11 ilgalaikes Eurolygos licencijas turinčių klubų.

Plačiau pirmadienio sprendimą specialiose spaudos konferencijose pakomentuos „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas (nuo 16.30 val.) ir Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu (nuo 17.30 val.).

Eurolygos lentelė prieš nutraukiant sezoną:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)