Antradienį oficialiai paskelbta, kad nuo kito sezono FIBA Čempionų lygoje žais trys nauji klubai – „Rytas“, Bilbao „RETA Basket“ ir Stambulo „Daruššafaka“.

„Bus įdomu dalyvauti šiame dideliame turnyre. Stabili finansinė pusė, aiškus sportinis principas, ambicingi plėtros planai, investicijos į transliacijas, dėmesys kiekvienai komandai nuteikia labai pozityviai, – klubo atsiųstame pranešime teigė „Ryto“ generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Finansinė turnyro pusė ir garantijos parodo daug apie FIBA užmojus, o tai šiuolaikiniame krepšinyje yra labai svarbu. Ypač tai tampa aktualu dabar, pandemijos metu, kai visame sporto pasaulyje tvyro didelė nežinia.“


Taip pat informuota, kad „Rytas“ artimiausiais metais pretenduos ir į Čempionų lygos finalinio ketverto surengimą.

Tokį klubo žingsnį savo feisbuko puslapyje pozityviai įvertino „B tribūna“, pažymėjusi, kad komanda jau kurį laiką buvo Europos taurės vidutiniokė ir jokių galimybių prasibrauti į Eurolygą artimiausiu metu neturėjo. Todėl sprendimas pasirinkti FIBA turnyrą, anot „B tribūnos“, visiškai suprantamas.

„Kai kuriems „Ryto“ fanams reikia atsibusti ir suprasti, kad jau nebe 2009. „Rytas“ neturi milžiniško biudžeto, klubui reikia apsivalyti skolas, pradėti nuo švaraus lapo. Į situaciją žvelgti realistiškai. Reikia suvokti, kad Čempionų lygoje žaidžia panašaus lygio komandos, Europos taurė nėra kažkoks elitas.

Jeigu būtų taip, kodėl Kauno klubas sėkmingai perka žaidėjus iš Čempionų lygos klubų ir jie integruojasi į Eurolygą? Jie tokie tragiški, NKL lygio, bet tinka Eurolygai? Kodėl „Neptūnas“ ar „Lietkabelis“ pastaraisiais metais sugeba įkasti „Rytui“? Koks, mieliems, išlepusiems vilniečiams skirtumas, su Mornaro ar Bilbao komandoje žaisti Europos taurėje ar Čempionų Kokį esminį skirtumą matote tarp Bambergo ir Frankfurto komandų? Pavyzdžių galima rasti ir daugiau. Nėra taip, kad Čempionų lygoje mums nebus konkurentų ir visus šluosime nuo žemės. Reikės kovoti dėl šio titulo ir bus įdomu“, – rašo „B tribūna“.

„Mūsų klubui lojalumas Europos taurei neatnešė nieko. Nei viena, nei kita organizacijos nėra idealios, nes nesivadovauja sportiniu principu, kuris egzistuoja Europos futbole.

O bet tačiau, Čempionų lyga mūsų klubui pasiūlė geresnes sąlygas, galimybę daugiau užsidirbti, ateityje surengti Čempionų lygos finalo ketvertą Vilniuje. Kai kurių iš trijų milijonų ekspertų komentarai dar kartą įrodo, kokia tragiška palaikymo kultūra egzistuoja Lietuvoje. Totali tragedija ir beviltiškumas“, – kai kuriems klubo gerbėjams įgėlė aktyviausi sirgaliai, – Adekvatūs „Ryto“ fanai, palaikykit savo klubą, būkit tvirtas užnugaris. Tai yra mūsų klubas ir mūsų pareiga padaryti jį galingesniu, nesvarbu kur ir su kuo jis bežaistų.“

Primename, kad Čempionų lygos dalininke yra ir Lietuvos krepšinio lyga. 2016 metais FIBA pasirašė bendradarbiavimo sutartis su 11 Europos krepšinio lygų – Lietuva, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Italija, Ispanija, Turkija, Lenkija, Izraeliu, Čekija ir Belgija.

Šį sezoną dėl koronaviruso pandemijos Čempionų lygos turnyras nebuvo užbaigtas. Šiame turnyre žaidė Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Vilniečiai Europos taurės varžybose rungtyniavo 12 sezonų, o pastarąjį baigė antrajame etape, nepasiekę atkrintamųjų varžybų.

Antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre „Rytas“ triumfavo 2005 ir 2009 metais, 2007-aisiais užėmė antrą, o 2012-aisiais – trečią vietas. Šešis kartus „Rytas“ kovėsi ir Eurolygoje.
FIBA rengiamame turnyre sostinės ekipa paskutinį kartą pasirodė 2002-2003 metų sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)