Šią informaciją antradienio vakarą paskelbė FIBA Čempionų lygos interneto svetainė. Pranešta, kad kartu su „Ryto“ klubu Čempionų lygos komandų gretas nuo kito sezono papildys dar dvi ekipos – Bilbao „RETA Basket“ (Ispanija) ir Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija).

Vilniečiai Europos taurės varžybose rungtyniavo 12 sezonų, o pastarąjį baigė antrajame etape, nepasiekę atkrintamųjų varžybų.

Antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre „Rytas“ triumfavo 2005 ir 2009 metais, 2007-aisiais užėmė antrą, o 2012-aisiais – trečią vietas.

Šešis kartus „Rytas“ kovėsi ir Eurolygoje, į kurią dabar keliai klubui turėtų užsiverti galutinai.

FIBA rengiamame turnyre sostinės ekipa paskutinį kartą pasirodė 2002-2003 metų sezone.

Šiame sezone pastarosiose varžybose dalyvavo Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

„Džiaugiamės į savo šeimą priimdami tokio lygo klubus, žaidžiančius labai pajėgiose Europos lygose. Manau, kad kitų metų turnyrui nauji dalyviai pridės konkurencingumo – tai dar vienas įrodymas, kad Čempionų lyga turi daug ambicijų ir šis projektas toliau plėtojamas“, – teigė Čempionų lygos generalinis direktorius Patrickas Comninos.

Prabėgus keliolikai minučių po Čempionų lygos pranešimo savo informacinę žinutę atsiuntė ir Vilniaus klubas.

„Perėjimas į FIBA Čempionų lygą nėra žingsnis atgal – tai atsakingai pasvertas sprendimas klubo pertvarkos procese, siekiant ilgalaikio tikslo – žaisti stipriausiame Europos klubiniame turnyre. FIBA Ryto organizacijai suteikia finansinį stabilumą ir galimybę dirbti prioritetine klubo kryptimi – jaunimo sistemos ugdyme.

Nenorime būti įstrigę vidutinioko vaidmenyje, tad turėjome pasirinkti sudėtingesnį, bet ilgalaikį organizacijos pertvarkos procesą. Tikiu, kad „Ryto“ šeima pasitikės šiuo sprendimu, o juo abejojančius klubas įtikins savo rezultatais, kurie visiems kartu dirbant tikrai ateis“, – teigė „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas.

FIBA neseniai pranešė apie bendradarbiavimo sutartį su dideliais Jungtinių Amerikos Valstijų investuotojais, kurie padės kelti Čempionų lygos prestižą. Vilniaus „Rytas“ artimiausiais metais pretenduos ir į Čempionų lygos finalinio ketverto surengimą.

„Bus įdomu dalyvauti šiame dideliame turnyre. Stabili finansinė pusė, aiškus sportinis principas, ambicingi plėtros planai, investicijos į transliacijas, dėmesys kiekvienai komandai nuteikia labai pozityviai, – kalbėjo „Ryto“ generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Finansinė turnyro pusė ir garantijos parodo daug apie FIBA užmojus, o tai šiuolaikiniame krepšinyje yra labai svarbu. Ypač tai tampa aktualu dabar, pandemijos metu, kai visame sporto pasaulyje tvyro didelė nežinia.“

Čempionų lygos dalininke yra ir Lietuvos krepšinio lyga. 2016 metais FIBA pasirašė bendradarbiavimo sutartis su 11 Europos krepšinio lygų – Lietuva, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Italija, Ispanija, Turkija, Lenkija, Izraeliu, Čekija ir Belgija.

Šį sezoną dėl koronaviruso pandemijos Čempionų lygos turnyras nebuvo užbaigtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)