Vilerbano ASVEL klubo savininkas per savo karjerą San Antonijaus „Spurs“ ekipoje keturis kartus tapo NBA čempionu bei kartą buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju, tačiau svarbiausias jam titulas yra iškovotas su Prancūzijos rinktine.

Žaisdamas nacionalinėje komandoje T. Parkeris 2005 ir 2015 metais laimėjo Europos pirmenybių bronzą, 2011 metais – sidabrą, o 2013 metais – išsvajotą auksą, kai finale 80:66 buvo nugalėta Jono Kazlausko treniruojama Lietuvos rinktinė.

„Jei galėčiau pasilikti tik vieną titulą, išsaugočiau 2013 metų Europos čempionato aukso medalį. Jį laimėti buvo sunkiausia, to siekėme 10 metų. Dėl šio aukso medalio būčiau žaidęs iki mirties“, – sakė T. Parkeris, kurio vedamą rinktinę 2003 metais Lietuva sustabdė pusfinalyje.

Legendinis prancūzas buvo rezultatyviausias Slovėnijoje vykusio čempionato žaidėjas ir buvo pripažintas jo MVP. Į simbolinį geriausių žaidėjų penketą su įžaidėju pateko Linas Kleiza, Marcas Gasolis, Bojanas Bogdanovičius ir Goranas Dragičius.

ASVEL bosas duodamas interviu žiniasklaidai išrinko ir geriausių visų laikų Europos krepšininkų penketuką. T. Parkeris į penketuką įtraukė save, kroatą Draženą Petrovičių, rusą Andrejų Kirilenką, vokietį Dirką Nowitzkį ir ispaną Pau Gasolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)