Nežinomybė krepšinio pasaulyje tapo pastarųjų mėnesių kasdienybe, tačiau dėl susidariusios situacijos tik dar įdomesnis gali būti vasaros metas, kai klubai vienai ar kitaip bus priversti perdėlioti biudžetus ir pradėti žaidėjų medžioklę prieš kitą sezoną.

Faktas, kad su finansine krize susidurs visos Eurolygos komandos. Vienos, kaip pavyzdžiui Maskvos CSKA, dėl neaiškios situacijos aviacijoje praranda solidžius rėmėjus. Kitos – tokios kaip Tel Avivo „Maccabi“, Kauno „Žalgiris“, Vitorijos „Baskonia“, Berlyno ALBA ar Atėnų „Panathinaikos“, rimtų rūpesčių turi dėl to, kad yra priklausomos nuo bilietų pardavimų.

Bet kuriuo atveju, sparnai bus apkarpyti net ir turtingiausiems, todėl prieš artėjantį sezoną į krepšinio rinką pinigų žaidėjų algoms išmesta bus gerokai mažiau.

Ir, kaip pastebi mintimis apie kitą Eurolygos sezoną pasidalijęs ispanų portalo „KIA en Zona“ bendradarbis Gerardas Sole, „Žalgiris“ šioje vietoje gali turėti neblogą startinę poziciją.

Kodėl? Ogi dėl sukauptos patirties remtis už kitus gerokai mažesniais finansiniais resursais, tačiau net ir su turimu biudžetu išlikti grėsmingu varžovu „elitiniais“ vadinamiems Eurolygos klubams.

„Mažai kas iš turinčių tokį sąlyginai nedidelį biudžetą gali pasigirti tokiais sėkmingais pasirodymais paskutinių metų Eurolygos turnyre. Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiris“ nužygiavo iki finalo ketverto, kitą sezoną ketvirtfinalyje garbingai kovėsi su „Fenerbahče“, o prieš nutraukiant šį sezoną vėl buvo pakilęs į 9-ąją vietą, nors po 15 turų ir kapstėsi turnyro lentelės dugne“, – trumpai „Žalgirio“ pastarųjų metų istoriją primena „KIA en Zona“.

Be abejo, anot publikacijos, „Žalgiriui“ svarbiausia išsaugoti savo pergalių konstruktorių Š. Jasikevičių, o jeigu tai pavyks – komanda ir vėl gali būti reali pretendentė į geriausiųjų aštuntuką.

„Jeigu komandoje lieka Marius Grigonis ir Thomas Walkupas, prie jų pridedame jau susižaidusius Luką Lekavičių, Zachą LeDay ar Nigelį Hayesą... tikrai gali būti visko, ką rodo paskutinių metų patirtis“, – pastebima straipsnyje.

Bet kuriuo atveju, karas vasarą žaidėjų transferų turguje užvirs ir turės lemiamą reikšmę prieš kitą sezoną, nors ir krepšininkų atlyginimai, ir pačių klubų finansiniai ištekliai turėtų būti gerokai sumažėję. Šioje vietoje „KIA en Zona“ pastebi labai paprastą, bet itin veiksmingu galintį būti „Žalgirio“ privalumą.

„Faktas kad ekonominiai resursai kirs visiems klubams, o čia „Žalgiris“ turi kur kas daugiau „praktikos“, kaip su mažesniais ištekliais suburti ne mažiau konkurencingą komandą. Transferų rinkoje jau dairomasi (neoficialiai paskelbta, kad Kauno klubas jau susitarė su amerikiečiu gynėju Steve'u Vasturia, – red. past.), o jeigu komandoje liks Jasikevičius, iš daugumos savo auklėtinių sugebantis išsireikalauti maksimalios koncentracijos gynyboje ir plano laikymosi puolant, į „Žalgirį“ vėl reikės žiūrėti labai rimtai“, – rašo ispanai.

Tarp kitų klausimų prieš artėjantį sezoną buvo užsiminta ir apie Milano „Olimpia Armani“ komandos ateitį. Šiame klube, kuriame rungtyniavo Artūras Gudaitis, baigiasi ne tik lietuvio, bet ir Nemanjos Nedovičiaus, Luiso Scolos, Jeffo Brookso, Keiferio Sykeso ir dar kelių žaidėjų sutartys, todėl „Olimpia“ kitą sezoną gali atrodyti visiškai kitaip. Apskritai neaišku, ar 40-metis L. Scola dar norės pratęsti karjerą ir išsaugoti sportinę formą iki 2021-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių.

Taip pat nėra aišku, ar CSKA komandoje toliau išliks tik vieno sezono sutartį pasirašęs Mike'as Jamesas, ar Maskvos srities „Chimki“ pratęs sutartį su Aleksejumi Švedu, kurio susidomėjimą, anot agento, nuolat rodo ne vienas NBA klubas.

Akivaizdu ir tai, kad ateinantis sezonas bet kuriuo atveju turėtų tapti paskutiniu Vassilio Spanoulio – buvusio vieno ryškiausių (tačiau logiškai vis silpstančio) Eurolygos žaidėjo karjeroje. Tačiau klausimas dar vienas – ar 38-erių graikas, šį sezoną demonstravęs sau neįprastai žemus statistinius rodiklius, apskritai dar panorės apsivilkti Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius.

Klausimų dėl Eurolygos ateities galima vardinti labai daug. Tačiau visų pirma reikia sulaukti oficialios žinios apie tai, koks bus galutinis sprendimas dėl šio sezono užbaigimo. Šią informaciją Eurolyga yra pasižadėjusi paskelbti vėliausiai iki gegužės 23-iosios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)