Interviu eurohoops.net amerikietis teigė nesulaukęs jokių pasiūlymų iš klubo vadovybės dėl kito sezono.

Nors atvyko į Kataloniją sezono išvakarėse, kuomet prireikė kamšyti Thomas Huertelio ir Kevino Pangoso traumų paliktas spragas, M. Delaney nesijautė laikina komandos dalimi.

„Aš neatvažiavau metams – tokiam laikotarpiui verčiau jau būčiau keliavęs į Kiniją. Nuolat kartojau, kaip man patinka miestas, sirgaliai, komandos draugai. Barselonoje aš būčiau galėjęs žaisti iki karjeros pabaigos, jaučiau, kad čia galėtų būti mano namai.

Tačiau norėjau žaisti starto penkete – ypač kai du kiti gynėjai buvo traumuoti. Buvau vienintelis įžaidėjas komandoje, tačiau vis tiek nepradėdavau rungtynių nuo jų pradžios. Nors man tai labai nepatiko, aukojausi dėl sistemos. Žmonės kalba apie pinigus, tačiau tiesa ta, kad „Barcelona“ klube uždirbau mažiau nei galėjau žaisdamas kitur. O jei norite vadinti mane savanaudžiu, pasižiūrėkite statistiką, kiek šiame sezone žaisdavau minučių ir kiek metimų atlikdavau“, – komandos žaidėju save laiko atakų organizatorius.

M. Delaney neslėpė manęs, kad nusipelno sutarties pratęsimo. Tačiau jokio pasiūlymo iš katalonų jis negavo.

„Tai šiek tiek pakeitė mano mąstyseną. Jaučiau, kad komandai atiduodu viską, o atgal to paties negaunu. Nenoriu pasakyti nieko blogo apie „Barcelona“. Bet situacija nuo manęs nepriklausė.

Kalbant apie sezono sustabdymą, aš visai netroškai sėdėti namuose. Planavau grįžti į komandą, bet norėjau būti tikras, kad atvyksiu ne mėnesiui ar keliems. Laukiau kalbos apie kitą sezoną, tikėjausi, bet jos nebuvo.

Sprendimas nutraukti sutartį brendo palengva. Jį lėmė rūpestis sveikata. Dėl to ir išvykau iš Ispanijos. Be to, namuose turiu geresnes galimybes sportuoti individualiai, daugiau vietos, nesijaučiu vienišas. Į JAV išskridau ne atostogauti, tai nėra tiesa. Barselonos spauda pranešė, neva leidžiu laiką Meksikoje su draugais – iš tiesų, nuo pat grįžimo nebuvau peržengęs savo namo slenksčio“, – savo įvykių versiją pateikė amerikietis.

Vis dėlto jis pripažino, jog treniruotis gyvenant JAV nebuvo itin patogu.

„Komanda pradėjo rengti pratybas per „Zoom“ vaizdo konferencijų platformą. Pirma treniruotė – 11 val. Ispanijos laiku. O manuoju – penkta ryto. Parašiau fizinio parengimo treneriui, kad negaliu dalyvauti tokiu laiku. Manau, jie turėjo pasistengti įtraukti mane, tačiau viskas liko, kaip buvę. Nuo tada nebesijaučiau komandos dalimi.

Su treneriu Svetislavu Pešičiumi nesikalbėjau nuo ankstyvo kovo. Nuo tada, kai išvykau į JAV, apskritai nesikalbėjau su niekuo iš klubo, išskyrus atletinio rengimo specialistą ir gydytoją. Iš klubo administracijos niekas nepasivargino pasiteirauti, kaip laikausi. Jaučiau, kad neteisinga“, – pareiškė M. Delaney.

Šiame Eurolygos sezone jo statistika siekė 10,2 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo (Ispanijos čempionate – atitinkamai 10,3 ir 3,6).

Primename, kad „Barcelona“ neseniai pradėjo bendras treniruotes ruošdamasi Eurolygos ir ACB pirmenybių tęsiniui, nors sprendimai dėl sezono atnaujinimo dar nėra priimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)