Universaliu įžaidėju jau rimtai domisi Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, praneša „Eurohoops“.

N. Calathesas į Europą grįžo 2015 metais ir tuomet tapo nepamainomu „Panathinaikos“ lyderiu. Jis įtvirtino savo statusą, kaip vienas geriausių Eurolygos žaidėjų ir buvo vienas geriausiai apmokamų krepšininkų lygoje.

Už kitą sezoną graikas turėjo gauti 2,1 mln. eurų.

Vis dėlto po COVID-19 krizės Atėnų klubo finansinės galimybės bus labai apribotos ir tokio žaidėjo jis išlaikyti nepajėgs. Abi pusės gerokai pasistūmėjo link to, kad po šio sezono atsisveikins.

Laisvojo agento statusą įgysiančiu įžaidėju jau susidomėjo „Zenit“ ekipa. Treneris Xavi Pascualis, anksčiau dirbęs su N. Calathesu „Panathinaikos“ komandoje, puikiai pažįsta įžaidėją, o Sankt Peterburgo klubas atrodo turi pakankamai piniginių resursų, kad atsiviliotų krepšininką į Rusiją.

Teigiama, kad „Zenit“ klubas pasiruošęs pasiūlyti N. Calathesui 8 mln. eurų dydžio trejų metų sutartį. Per sezoną graikas gautų apie 2,7 mln. eurų.

Neabejojama, kad į N. Calathesą nusitaikys ir Rusijos čempionas Maskvos CSKA. Graikas būtų vienoje komandoje su „taškų darymo mašina“ Mike'u Jamesu.

Jei į NBA persikels Facundo Campazzo ir Vasilje Micičius, veikiausiai į kovą dėl N. Calatheso įsitrauks tokie klubai kaip Madrido „Real“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir netgi Pirėjo „Olympiakos“.

Šį sezoną N. Calathesas per 28 Eurolygos rungtynes vidutiniškai žaidė po 32 minutes, pelnė po 13,3 taško, atliko po 9,1 rezultatyvaus perdavio, atkovojo po 4,9 kamuolio, perėmė po 1,1 kamuolio ir rinko po 17,8 naudingumo balo.

Kol kas lieka neaiškus sprendimas dėl 2019-2020 metų Eurolygos sezono – šis sustabdytas ir nebaigtas dėl koronaviruso pandemijos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)