Su Kauno „Žalgiriu“ praėjusį sezoną antrą kartą atsisveikinęs ir į Stambulo „Fenerbahče“ persikėlęs 27-erių prancūzas pandemijos metu pasiliko didžiausiame Turkijos mieste ir, kaip pasakoja pats, bandė palaikyti sportinę formą. Visgi, anot atvirai mėgstančio kalbėti L. Westermanno, šios pastangos nebuvo itin vaisingos.

„Tie, kurie liko Stambule, bandė stengtis išlaikyti formą. Nusipirkau dviratį, svarmenų, įvairiausių dalykų. Bet niekas negali pakeisti kamuolio ir aikštelės. Pirmadienį (gegužės 4-ąją, – red. past.) mes turėjome pirmąją individualią treniruotę – dalyvavo likusieji Stambule.

Buvo malonu paliesti kamuolį, jausmas buvo visiškai kitoks. Pamėčiau valandą, o jaučiausi, lyg būčiau sunkiai dirbęs 3 valandas. Man dar taip nebuvo, nuo tada, kai 5-6 pradėjau žaisti krepšinį – du mėnesiai be kamuolio ir mėgstamo žaidimo. Reikia atgauti ritmą ir automatizmą“, – Prancūzijos krepšinio lygos interneto svetainei pasakojo L. Westermannas.

Anot prancūzo, nors karantino gniaužtai įvairiose šalyse pamažu atlaisvinami, sunku įsivaizduoti, kad elitinio lygio krepšinis šį sezoną Europoje dar būtų žaidžiamas.

„Man sunku įsivaizduoti Eurolygos sezono pratęsimą, netgi ir vienoje arenoje ar vietovėje. Jie kalba apie Lietuvą, Belgradą arba Atėnus. Dėl karantino treniruotės būtų labai trumpos, tačiau mums juk reikia atgauti ritmą, yra daug kitų aplinkybių. Nebūtų lengva. Galbūt Turkijos lyga ir atsinaujins – tai būtų paprasčiau, nes tektų likti vienoje šalyje. O keliauti per skirtingas – atrodo labai sudėtinga“, – tvirtino L. Westermannas.

Kad galimybė atnaujinti sezoną yra menkai reali, neseniai kalbėdamas su Delfi pripažino ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Pats L. Westermannas pripažino, kad dvi galimybės žaisti „Žalgiryje (2016-2017 ir 2018-2019) jam padėjo atgauti pasitikėjimą savimi, įgyti naujų įgūdžių, o už tai jis labai dėkingas „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui.

„Esu žaidęs su puikiais krepšininkais – išskirtiniai tarp jų Sergio Rodriguezas ir Nando de Colo. Tačiau man labai padėjo buvimas trenerio Jasikevičiaus ekipoje. Jis yra tas, kuris man daugiausiai išaiškino apie derinį „du prieš du“ („pick and roll“).Jis skiria laiko, jis aiškina.

Jis prašo specifinių dalykų. Didelė sėkmė mokytis iš tokio žmogaus. Ir tikrai malonu žaisti jam – aš tikiuosi, kad vieną dieną turėsiu galimybę vėl atstovauti jo treniruojamai ekipai“, – pažymėjo L. Westermannas.

Lyginant su ankstesniu sezonu, persikėlus į Željko Obradovičiaus treniruojama „Fenerbahče“ kariauną L. Westermanno įtaka komandos žaidimui gerokai sumaždėjo.

Jei „Žalgiryje“ jis ant parketo praleisdavo beveik po 18 min., Stambulo ekipoje šis laikas sutrumpėjo iki mažiau nei 12 min. Automatiškai krito ir rezultatyvumas (atitinkamai 6,4 ir 3,8 taško), ir rezultatyvių perdavimų statistika (atitinkamai 2,8 ir 1,8 perdavimo per rungtynes).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)