Gerbėjų nestokojančios studentų krepšinio žvaigždės galės parduoti savo šlovę: filmuotis reklamose, užsiimti komercija socialiniuose tinkluose ir pan.

Kita vertus, žaidėjams toliau bus draudžiama gauti uždarbį bet kokia forma iš savo universitetų.

NCAA pastaraisiais metais patyrė vis didėjantį spaudimą įsileisti komerciją į savo kiemą, mat kai kurie jaunieji talentai, baigę vidurinę mokyklą, pirmenybę skirdavo galimybei iš karto prisikimšti kišenes ir pradėdavo profesionalų karjeras dukterinėje NBA G lygoje ar kitų šalių pirmenybėse.

Be to, įvairios valstijos viena po kitos priėmė studentų teisę į pajamas ginančius teisės aktus, kuriuos rėmė ir tokios žvaigždės kaip LeBronas Jamesas.

„The New York Times“ svarsto, jog atverta Pandoros skrynia gali vesti prie akademinio sporto imperijos, paremtos „nemokama darbo jėga“, kracho. To saugodamasi NCAA vadovybė siekia federaliniu lygiu įtvirtinti sampratą, jog studentas negali būti laikomas universiteto darbuotoju.

Permainos palies ne tik studentų krepšinį, bet ir ne mažiau populiarų amerikietišką futbolą, individualių sporto šakų, pavyzdžiui, lengvosios atletikos ar plaukimo, atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)