Europos čempionas su Lietuvos rinktine, dukart Eurolygos čempionas su Atėnų „Panathinaikos“ ir Maskvos CSKA (2007 ir 2008), naudingiausias Eurolygos sezono žaidėjas. Šių pasiekimų tikrai pakanka, kad R. Šiškauską būtų galima vadinti vienu iš išskirtinių žaidėjų gausiame Lietuvos krepšinio mokyklos užaugintų talentų būryje.

Karjerą R. Šiškauskas CSKA klube baigė dar 2012-aisiais, o su Lietuvos rinktine atsisveikino gerokai anksčiau – po 2008-ųjų Pekino olimpinių žaidynių, kai jam tebuvo 30 metų.

„Vieniems karjeros pabaiga būna netikėta, kai ją nutraukia traumos. Tada tikrai sudėtinga, staigiai esi priverstas galvoti, ką veikti toliau. O man rasti save nebuvo sudėtinga, nes viską aš buvau apmąstęs. Turiu šeimą, vaikų – yra kuo rūpintis ir tie rūpesčiai man tapo malonūs iš karto po profesionalaus sporto pabaigos“, – pasakojo su žmona Edita 4 sūnus auginantis R. Šiškauskas, karantino laikotarpį leidžiantis savo sodyboje.

Aktyviau į krepšinio sūkurį Ramūnas buvo įsitraukęs keletą pastarųjų metų, kai Dainius Adomaitis jį pakvietė pabūti asistentu Lietuvos rinktinėje, su kuria siejasi patys maloniausi krepšininko karjeros prisiminimai.

„Žinote, su klubais iškovoti trofėjai yra svarbūs. Tačiau pasiekimai su rinktine visuomet yra kitos vertės – juk kiekvieno žaidėjo svajonė yra apsivilkti savo šalies nacionalinės komandos marškinėlius ir su ja ką nors laimėti. Taigi, 2003-iaisiais Švedijoje iškovotas Europos čempionato auksas man yra išskirtinis.

Taip, dabar buvau sugrįžęs į rinktinę – kartu su D. Adomaičiu joje praleidau daugiau nei trejus metus, teko dirbti dviejuose tarptautiniuose turnyruose (Europos čempionate 2017-aisiais ir pasaulio čempionate 2019-aisiais, – red. past.), tačiau šiuo metu tuo nebeužsiimu. Treneriu tapo Darius Maskoliūnas, jis pasirinko kitus asistentus. Bet kas bus ateityje – pamatysime. Jeigu tik atsiras galimybė, ar pasiūlymas – galvosiu“, – pažymėjo R. Šiškauskas.

Ramūnas Šiškauskas, Dainius Adomaitis

Paklaustas, kokias komandas palaiko Eurolygoje, R. Šiškauskas ilgai nedvejojo.

„Žiūriu Eurolygos rungtynes, kai tik pasitaiko galimybė. Sergu už mūsų lietuvišką komandą „Žalgirį“ ir už CSKA, kur liko daug ryšių ir prisiminimų. Šį sezoną „Anadolu Efes“ taip pat žaidė labai gražų krepšinį, buvo įdomu pasižiūrėti“, – tvirtino R. Šiškauskas, pažymėjęs, kad iki šiol palaiko gerus ryšius su CSKA klubo prezidentu Andrejumi Vatutinu.

Anot lietuvio, iš buvusių CSKA žaidėjų artimiau jis bendrauja su ilgamečiu komandos kapitonu Viktoru Chriapa.

„Išliko geri santykiai, pabendraujame telefonu, jeigu atvykstu į Maskvą – susitinkame. Žmonos gerai sutarė. Su kitais susisiekti jau sudėtingiau, nes visi turi savo asmeninių reikalų, bet su Viktoru ryšiai išliko“, – pažymėjo krepšininkas.

Paprašytas įvardinti du šį sezoną Eurolygoje jam įspūdį palikusius jaunesnės kartos ir didelę perspektyvą turinčius krepšininkus, R. Šiškauskas trumpam susimąstė.

„Man gerą įspūdį paliko argentinietis Gabrielis Deckas iš Madrido „Real“, anksčiau jo nebuvau įsiminęs, bet šį sezoną jis man paliko labai gerą įspūdį, žaidė stabiliai. „Žalgiryje“ taip pat yra labai perspektyvus žaidėjas Rokas Jokubaitis – man patinka jo įžaidėjo savybės, tikiuosi, kad jis padarys karjerą krepšinio aikštelėje“, – tvirtino čempionas.

Rokas Jokubaitis

Tuo metu iš karjeros laikų CSKA jis išskyrė du įžaidėjus, su kuriais aikštėje pavykdavo rasti geriausią tarpusavio supratimą – graiką Theodorą Papalouką ir amerikietį Johną Robertą Holdeną.

R. Šiškauskui niekada neteko apsivilkti NBA komandos aprangos, nors jam pačiam krepšinio gerbėjai ir buvo prilipdę „Baltų Pippeno“ pravardę. Krepšininkas šypteli – ši pravardė jam buvo visai maloni, juolab, kad ir Čikagos „Bulls“ ekipos vardas iki šiol kelia sentimentus.

„Jeigu klausiate, kokios NBA komandos gretose aš norėčiau sužaisti, tai būtų „Bulls“. Kai dar buvau paauglys, Europoje ėmė rodyti NBA rungtynes, o Michaelas Jordanas buvo vienas iš herojų – stebėdavau visas svarbiausias rungtynes. Liko sentimentai.

O dabar, kai į „Bulls“ klubą atvyko Artūras Karnišovas, atsirado didesnė paskata nuskristi į Čikagą. Mano sūnus labai domisi krepšiniu – gal reikės ten nukeliauti, pasikalbėti su Artūru, pasižiūrėti kaip jie žaidžia, – dėstė R. Šiškauskas. – „Baltų Pippenas“? Aš nežinau, kas konkrečiai tą pravardę man sugalvojo, tačiau buvo visai smagu.“

Anot R. Šiškausko, geriausiais dabarties NBA žaidėjais jis laiko LeBroną Jamesą ir Keviną Durantą.

Paklaustas, ar vis dar saugo CSKA klubo atminimui už pasiekimus jam įteiktą simbolinę matriošką, R. Šiškauskas nusijuokė.

Ramūnui Šiškauskui ir Matjažui Smodišui įteikiamos simbolinės matrioškos

„Žinoma, visus trofėjus ir su karjera susijusius prisiminimus,suvenyrus, saugau. Jie namuose sudėti taip, kad galėčiau juos matyti. Yra visų komandų, kuriose žaidžiau, markšinėliai, yra ir šita matrioška – prisiminti periodą, kai žaidžiau CSKA gretose, man visada malonu“, – teigė jis.

Tiesa, paprašytas pasvarstyti, su kuria komanda jis dar kartą norėtų nukirpti čempionišką tinklelį, R. Šiškauskas įvardijo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, kurioje praleido 8 sezonus (1998-2004).

„Su „Lietuvos rytu“ triumfavome LKL, bet būčiau norėjęs iškovoti ir kokį nors trofėjų Europoje. Ilgus metus ten žaidžiau, taip pat yra išlikę sentimentų“, – teigė krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)