Fantastišką pergalių seriją reguliariojo sezono finiše surengęs ir į atkrintamųjų laivą paskutinę akimirką įšokęs Kauno „Žalgiris“ kovojo dėl teisės žaisti antrame Finalo ketverte iš eilės.

Kaip ir metais prieš tai, žalgiriečiai iš dviejų išvykos susitikimų pavogė vieną ir seriją į savo tvirtovę perkėlė esant lygiam rezultatui – 1:1 (43:76 ir 82:80).

Deja, skirtingai nei per mūšius su Pirėjo „Olympiakos“, šį kartą klaikiai savo arenoje atakavę žaliai-balti labai greitai prarado perimtą namų aikštės pranašumą ir trečioje šachmatų su Stambulo „Fenerbahče“ partijoje krito 57:66.

Tačiau viską dar buvo galima pataisyti: tereikėjo perstyguoti puolimą ir atstatyti status quo serijoje. Tuo labiau, kad ketvirtą tarpusavio akistatą dėl peties traumos buvo priverstas praleisti svarbus „Fenerbahče“ ginklas Nikola Kaliničius.

Kitokios baigties nei serijos sugrąžinimas į Stambulą neįsivaizdavo ir 15 177 žiūrovai, sugūžėję į „Žalgirio“ areną. Tačiau balandžio 25-oji jiems buvo negailestinga.

Bobby Dixono užvesti turkai pataikė visus šešis pirmus savo tritaškius ir šeimininkus iškart pasiuntė į nokdauną – 5:21. Šarūnas Jasikevičius dukart prašė skubių minutės pertraukėlių, keitė po tris žaidėjus vienu ypu, bet negelbėjo niekas. Po pirmo kėlinio – 16:30.

Netrukus kauniečiai parodė sau įprastą kovingumą ir, vedami Brandono Davieso bei Nate'o Wolterso, tuoj po ilgosios pertraukos atsiliko jau tik pora metimų – 48:52 ir atrodė, kad perlauš rungtynių eigą. Bet lankai ir toliau traukė Željko Obradovičiaus auklėtinių mestą kamuolį kaip magnetas, o per vieną pertraukėlę nuskambėjusi Arianos Grande daina „Bang Bang“ simboliškai apibūdino vaizdą ant parketo – 56:72.

Lemiamame ketvirtyje savo tritaškių puotą tęsę svečiai nutolo 20 taškų persvara (64:84) ir galiausiai palinkėjo „Žalgiriui“ gerų vasaros atostogų – 82:99.

Iš viso net 15 tritaškių iš 22 bandymų realizavęs „Fener“ pagerino visų laikų Eurolygos atkrintamųjų tiek taiklumo iš toli (68,2 proc.), tiek ir bendro pataikymo iš žaidimo rekordus (69,81 proc.).

Pagrindiniais „Žalgirio“ duobkasiais buvo B. Dixonas (25 taškai, 5/5 tritaškiai), Kostas Sloukas (15 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų), Marko Guduričius (3/5 tritaškiai) ir Luigi Datome (3/3 tritaškiai).

Tuo metu kauniečių gretose daugiau nei pusę visos komandos taškų surinko B. Daviesas ir N. Woltersas – atitinkamai 25 ir 18.

„Giliai širdyje serija palieka labai keistą jausmą. Aš jaučiau, kad mes galime sukurti dar vieną stebuklą, bet gal per daug esu... nežinau. Pergalė antrose rungtynėse apsuko mums galvas. Gaila, nes buvo galima labiau užsikabinti. Juk jeigu būtume privertę juos nervintis, nebūtų ir tų 15 iš 22 tritaškių“...“, – nevyniojo į vatą Šaras.

Pasiteisinimų po rekordinio varžovams vakaro neieškojo ir Marius Grigonis. „Mus aplošė šešiese“, – liūdnai pripažino jis.

Jausmas, kad šį kartą nepavyko išspausti maksimumo, žalgiriečių neapleido ir po Finalo ketverto Vitorijoje, kur „Fenerbahče“ pasirodė tiesiog beviltiškai – 73:92 neprilygo Stambulo „Anadolu Efes“ ir 75:94 Madrido „Real“ klubui.

Tikėtina, kad jei ne ta rekordinė toliašaudė turkų papliūpa Kaune, Leo Westermanno, N, Wolterso, Aarono White'o, Deono Thompsono, Antano Kavaliausko ir B. Davieso eurolyginis atsisveikinimas su „Žalgiriu“ galėjo nugulti į istoriją visai kitokiomis raidėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)