Šią informaciją ketvirtadienį Delfi laidoje „Atsakingas požiūris“ patvirtino Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kaip pripažino „Žalgirio“ vadovas, nors šiuo metu dėl karantino ir absoliutaus sporto varžybų sustabdymo situacija visiems klubams yra sudėtinga, į ateitį vis tiek bandoma žvelgti pozityviai ir susidaryti galimų veiksmų planą.

Ši pozicija buvo patvirtinta ir Eurolygos valdybos posėdyje, kuriame šiandien nuspręsta sezono nenutraukti ir palaukti dar mėnesį, iki gegužės 24-osios.

Oficialiame Eurolygos pranešime informuojama, kad jeigu iki tol bus rasta galimybių užtikrinti sveikatos apsaugą visiems varžybų dalyviams, sezonas bus pratęstas. Jeigu nebus rasta kelių užtikrinti dalyvių saugumą, sezone bus padėtas galutinis taškas.

Sudarytame preliminariame plane pažymima, kad Eurolygos klubai vasarą vienoje šalyje (arba viename mieste) sužaistų visas likusias 54 reguliariojo sezono rungtynes, o atkrintamosios varžybos ten pat vyktų finalo aštuoneto formatu.

„Kalbant procentaliai apie tai, ar sezonas bus užbaigtas, visi supranta, kad tas procentas nėra didelis. Bet mes stengiamės galvoti pozityviai ir stengiamės susidaryti tokį planą, kad atlaisvinus karantiną būtų galima žaisti be žiūrovų ir įvykdyti likusias varžybas. Jei tik bus galimybė, tą ir padarysime, – tvirtino P. Motiejūnas. – Faktas, kad Lietuva yra kandidatė rengti tas sezono pabaigos varžybas – intensyviai dirbame ir bandysime šį projektą įgyvendinti, jei tik aplinkybės leis.“


Eurolygos rungtynės Vilniuje teoriškai galėtų vykti „Siemens“ arenoje, o Kaune, be abejo, „Žalgirio“ arenoje.

Kitais pretendentais rengti šį galimai įvyksiantį turnyrą yra laikomi Atėnai bei Maskva.

Primename, kad Eurolygos reguliarusis sezonas po 28 turų buvo sustabdytas dėl koronaviruso pandemijos. „Žalgirio“ komandai namuose buvo likę sužaisti šešerias rungtynes, iš jų trejas su Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Miuncheno „Bayern“ namuose.

Pinigus už bilietus į šias rungtynes jau galima susigrąžinti, nes bet kuriuo atveju, jei sezonas ir būtų pratęstas, mačai vyktų be žiūrovų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)