35-erių A. Bogutas kabinti sportbačius ant vinies planavo vasaros pabaigoje, po Tokijo olimpinių žaidynių. Visgi dėl koronaviruso jas perkėlus į 2021-uosius australas nebėra užtikrintas, ar būtent olimpiada taps jo atsisveikinimu su nacionaline rinktine ir krepšiniu. Gali būti, kad ant parketo jis jau nebeišbėgs.

Anot A. Boguto, per artimiausią mėnesį jis galutinai apsispręs, ar dar verta sportuoti ir palaikyti formą tam, kad su rinktine galėtų sudalyvauti paskutinėje savo olimpiadoje.

12 metų NBA lygoje praleidęs ir 2015-aisiais su „Golden State Warriors“ čempionu tapęs vidurio puolėjas paskutinius du sezonus žaidė Australijoje, Sidnėjaus „Kings“ ekipoje.

„Prisipažinsiu, pernelyg daug nesportuoju, pernelyg daug neveikiu. Turėti galimybę pabučiuoti savo vaikus prieš naktį ir paguldyti juos į lovą... Mėgaujuosi galimybe tai daryti“, – Australijos televizijos laidai „Offisders“ savaitgalį tvirtino krepšininkas.

A. Bogutas su savo žmona Jessica augina du 3-jų ir 2-jų metų sūnus.

„Pasibaigus sezonui daugiau nežaidžiau jokio krepšinio ir jaučiuosi gerai. Visgi galutinį sprendimą dėl to, ką daryti toliau, priimsu iki gegužės vidurio. Kūnas man dažniau sako, kad daugiau sportuoti nebereikia“, – prisipažino A. Bogutas.

Veteranas buvo vienas iš pagrindinių Australijos rinktinės žaidėjų praėjusių metų pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje. Apskritai nacionalinėje komandoje jis debiutavo dar 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse. Po metų, 2005-aisiais, A. Bogutą pirmuoju šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinko Milvokio „Bucks“.

Kinijoje ketvirtą vietą užėmusi Australijos rinktinė vertėsi be daugiausiai uždirbančio savo krepšininko, Filadelfijos „76ers” žvaigždės Beno Simmonso, kuris prie nacionalinės komandos pažadėjo prisijungti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Aš neabejoju, kad Tokijuje mes turėsime visų laikų stipriausią Australijos rinktinę, bent jau ant popieriaus. Žinoma, būtų labai malonu būti tos komandos dalimi, tačiau tai gali būti ir kiek savanaudiška. Atsakymą man duos kūnas. Vieną kartą per savaitę atsikelti ir žaisti krepšinį man būtų malonu, bet turėti 5-6 treniruotes savaitėje ir kilnoti svorius jau yra sudėtinga“, – pabrėžė A. Bogutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)